Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Förtroendemannalagen

 • Lagen tillämpas på en förtroendevald som företräder en organisation som är eller brukar vara bunden av kollektivavtal för verksamheten i fråga.
 • Lagen är tillämplig på en förtroendevald efter att organisationen underrättat arbetsgivaren om det fackliga uppdraget.
 • Facket bestämmer för vem lagen ska tillämpas.
 • Vissa delar av lagen är dispositiva.
 • Den förtroendevalde får inte hindras att utföra sitt uppdrag.
 • Den förtroendevalde har tillträde till alla arbetsplatser hos arbetsgivaren som uppdraget omfattar.
 • Lagen ger rätt för regionala förtroendevalda till tillträde till de arbetsplatser som uppdraget omfattar, även hos andra arbetsgivare än den egna.
 • Den förtroendevalde får disponera lokal eller annat utrymme på arbetsplatsen för att utföra uppdraget.
 • En förtroendevald får inte få sämre villkor eller arbetsförhållanden på grund av uppdraget. Den förtroendevalde ska ha bibehållna anställningsförmåner.
 • Förtroendevald har rätt till den ledighet som uppdraget kräver. Ledighetens omfattning och förläggning bestäms efter lokal förhandling.
 • Förtroendevald får ledighet med bibehållna anställningsförmåner om den fackliga verksamheten berör den egna arbetsplatsen.
 • Förtroendevald har företräde till fortsatt anställning vid en arbetsbristsituation.
 • Facket har tolkningsföreträde vid en tvist om lagens tillämpning.
 • Förtroendevald kan i vissa fall åläggas tystnadsplikt av arbetsgivaren.

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar