Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

 • Illustration. Avgiftstrappa för medlemsavgiften.

Medlemsavgiften till Vision

Medlemsavgiften till Vision baseras på en trappa uppbyggd med sex olika inkomstintervall. Medlemsavgiften består av en förbundsavgift, som bestäms vid Visions kongresser eller förbundsråd, och för de flesta medlemmar även en lokal avgift till en avdelning eller klubb.

En kostnad för inkomst­försäkringen tas även ut för dem som kan nyttja försäkringen, det vill säga de som tjänar över 27 500 kronor i månaden.

Medlemsavgiften till Vision fastställs genom den avgifts­modell som beslutades under förbundsmötet 2022. Modellen gäller från 1 april 2023.

Inkomstintervall och förbundsavgift

Avgiften till förbundet är baserad på den inkomst som medlemmen har. Därför är det viktigt att påminna medlemmar om att uppdatera sina uppgifter via Mina sidor när inkomsten förändras.

Så här ser förhållandet ut mellan inkomstintervall och förbundsavgift:

 • Inkomst: 0-9 999 kronor
  Förbundsavgift: 47 kronor
 • Inkomst: 10 000–15 999 kronor
  Förbundsavgift: 100 kronor
 • Inkomst: 16 000–19 999 kronor
  Förbundsavgift: 160 kronor
 • Inkomst: 20 000–22 999 kronor
  Förbundsavgift: 200 kronor
 • Inkomst: 23 000–24 999 kronor
  Förbundsavgift: 230 kronor
 • Inkomst: 25 000+ kronor
  Förbundsavgift: 240 kronor

Hur stor ska den lokala avgiften vara?

Hur stor den lokala medlems­avgiften ska vara bestäms av medlemmarna i avdelningen eller klubben på ett medlems­möte. Er medlems­avgift ska anpassas efter hur mycket intäkter er verksamhet behöver. Ni sätter den högsta avgiften och rapporterar in till Visions kansli. Den anpassas sedan efter medlemmarnas inkomst enligt samma intervall som ovan.

Lokal avgift

Från Visions stadgar

2.2 Medlemsavgift 

Medlemsavgiften utgörs av avgift till förbund, avdelning/klubb.  

 • Moment 1. Avgifter fastställs av förbundsmötet respektive förbundsråd*, avdelningarna och klubbarna. Avgifterna betalas månadsvis till förbundet från och med den kalendermånad hen blir medlem. Medlem ska genast till förbundet anmäla förändringar som medför ändrad avgift eller utträde ur förbundet.  
 • Moment 2. Medlem som får anställning inom annan avdelnings eller klubbs verksamhetsområde, ska anmäla det till sin avdelning/klubb före överflyttning. Avgifter betalas till den gamla avdelningen/klubben till och med den kalendermånad då överflyttning sker. 
 • Moment 3. Förbundsstyrelsen har också rätt att besluta om differentierade avgifter samt att bevilja avgiftsbefrielse om synnerliga skäl föreligger.  

*) Förbundsmötet respektive förbundsråd fastställer följande:  

 • Förbundsavgift 1: för medlemmar i avdelning. 
 • Förbundsavgift 2: för medlemmar i klubb. 
 • Förbundsavgift 3: för medlemmar i allmän klubb och avtalsklubb 

Utbetalning av medlemsavgift

Varje månad gör förbundet Vision en utbetalning av de lokala avgifterna till avdelningar och klubbar, baserad på månadens aviserade avgifter. Om det har gjorts några retroaktiva ändringar av medlemmars avgifter dras det av från total­beloppet.

Det antal medlemmar som anges på utbetalnings­specifikationen kan skilja sig från det faktiska antalet medlemmar i avdelningen eller klubben. Det beror på att nya medlemmar, medlemmar som studerar eller nyligen har gjort det kan ha en rabatt och därför inte aviseras någon lokal avgift.

Utbetalnings­specifikationen skickas till den adress som ni har angett. Om ni vill ändra adress kan ni göra det på Mina sidor eller skicka ett meddelande till Vision. Ange avdelningens eller klubbens namn.

Mina sidor (logga in)

Kontakta Vision

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss