Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Stöd för dig som är huvudskyddsombud

Här hittar du som huvudskyddsombud hur du kan få stöd i arbetsmiljöärenden och vem du kan vända dig till vid behov.

Förbundets arbetsmiljöarbete är prioriterad verksamhet och i Vision finns gedigen kunskap inom arbetsmiljöområdet. En av pelarna i det lokala arbetsmiljöarbetet utgörs av Visions över 5500 skyddsombud och 500 huvudskyddsombud (HSO).

Inom kansliorganisationen finns även god kompetens i arbetsmiljöfrågorna, såväl vid resurscentret som inom de sju centren där arbetsmiljöansvariga ombudsmän finns vid varje center.

Din lokala organisation eller den egna skyddsorganisationen

Många av Visions förtroendevalda är rutinerade och har stor erfarenhet. Glöm inte att involvera och rådfråga eventuella förtroendevalda i din lokala organisation och använd dessa som en resurs.

Ibland – särskilt vid arbetsmiljöärenden som handlar om en hel arbetsplats eller arbetsgrupp – kan även andra fackliga huvudskyddsombud i skyddsorganisationen utgöra stöd.

Visions nätverksträffar för huvudskyddsombud

Visions center anordnar regelbundna nätverksträffar för huvudskyddsombud. Oftast deltar det aktuella centrets arbetsmiljöansvariga ombudsman samt andra förbundsanställda, regionala ombudsmän på dessa träffar. Använd gärna detta nätverk till bland annat ärendehandledning.  

Visions ärendegång

När du som huvudskyddsombud behöver kvalificerat stöd i en arbetsmiljöfråga ska du i första hand kontakta Vision Direkt. Använd helst förtroendevalda-slingan och identifiera dig med bank-id. Om ditt ärende skulle kräva ytterligare hantering utöver den rådgivning du får skickar Vision Direkt frågan vidare till ditt center.

Som ett andra alternativ kan du som huvudskyddsombud skicka ett mejl till centrets e-postadress. Du kommer då att få en kontakt från ditt center.

Kontakta Vision

Visions center

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar