Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

  • Två personer samtalar vid ett bord.

Stöd för dig som är huvudskyddsombud

Är du huvudskyddsombud? Här kan du få stöd i arbetsmiljöärenden och se vem du kan vända dig till vid behov.

Arbetsmiljö­arbetet är prioriterad verksamhet för Vision, och inom förbundet finns gedigen kunskap inom arbetsmiljö­området. En av pelarna i det lokala arbetsmiljö­arbetet utgörs av Visions över 5 500 skyddsombud och 500 huvudskyddsombud.

Inom kansliorganisationen finns god kompetens i arbetsmiljö­frågorna, och det finns också arbetsmiljö­ansvariga ombudsmän vid varje center.

Din lokala organisation eller den egna skyddsorganisationen

Involvera och rådfråga förtroendevalda i din lokala avdelning eller klubb och använd dem som en resurs.

Ibland kan även andra fackliga huvud­skyddsombud i skydds­organisationen utgöra stöd – särskilt vid arbetsmiljö­ärenden som handlar om en hel arbetsplats eller arbetsgrupp.

Nätverksträffar för huvudskyddsombud

Visions center anordnar regelbundna nätverks­träffar för huvud­skyddsombud. Oftast deltar det aktuella centrets arbetsmiljö­ansvariga ombudsman, andra förbundsanställda och ombudsmän på dessa träffar. Använd gärna nätverket till exempelvis ärendehandledning.

Kontakta Vision för stöd

När du som är huvudskyddsombud behöver kvalificerat stöd i en arbetsmiljöfråga ska du i första hand kontakta Vision Direkt. Använd helst förtroendevalda-slingan och identifiera dig med bank-id. Om ditt ärende skulle kräva ytterligare hantering utöver den rådgivning du får skickar Vision Direkt frågan vidare till ditt center.

Som ett andra alternativ kan du som huvudskyddsombud skicka ett mejl till ditt centers e-postadress. Du kommer då att få en kontakt från ditt center.

Kontakta Vision

Visions center

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss