Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Din arbetsmiljö som förtroendevald

Din arbetsgivare har ansvar för att du har en bra arbetsmiljö. Det gäller både när du utför ditt vanliga arbete och när du jobbar med fackliga frågor på den egna arbetsplatsen.

Lagen om facklig förtroendemans ställning på arbetsplatsen, LFF, ger dig rätt till ledighet med bibehållna anställningsförmåner för facklig arbete som berör den egna arbetsplatsen. Är du skyddsombud har du enligt Arbetsmiljölagen, AML, möjlighet att gå ifrån ditt ordinarie arbete vid akuta situationer, och få utrymme för övrigt arbete i den mån uppdraget kräver.

Arbetsgivaren har ett arbetsmiljöansvar för sina anställda. För dig som utför arbete med stöd av LFF eller AML innebär det bland annat att arbetsgivaren har ansvar för att arbetsbelastningen i din tjänst är rimlig i förhållande till den tid ni kommit överens om för det fackliga uppdraget. Även om du har ett fackligt heltidsuppdrag med bibehållna anställningsförmåner gäller arbetsgivarens arbetsmiljöansvar för dig.

Om du skadat dig eller blivit sjuk under ditt fackliga arbete som du utfört enligt LFF eller AML, gäller samma regler för arbetsskada och sjukdom som för alla andra anställda. Det innebär att arbetsgivaren ska göra anmälan till Försäkringskassan och att du gör anmälan till AFA Försäkring. Vanligtvis hjälper arbetsgivaren också till med anmälan till AFA Försäkring.

Om man får ett avslag från Försäkringskassan eller AFA Försäkring gällande arbetsskada bistår förbundet centralt med rättshjälp för att driva frågan, förutsatt att det finns en rimlig chans att nå framgång i ärendet.

Om du skadat dig eller blivit sjuk under ett fackligt uppdrag utan bibehållen lön från arbetsgivaren, till exempel under någon av Visions aktiviteter, gäller särskilda regler. Ta i så fall kontakt med Visions centrala arbetsskadehandläggare.

Arbetsmiljö

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar