Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Anmälan om kränkande särbehandling vid Visions aktiviteter

Har du eller någon annan blivit utsatt för kränkande särbehandling, trakasserier eller sexuella trakasserier vid en aktivitet som Vision anordnar? Här får du råd om hur du ska agera och anmäla det som har hänt.

Vid Visions aktiviteter ska alla kunna känna sig välkomna och vara trygga i att bli respektfullt bemötta. Därför har Vision nolltolerans mot kränkande särbehandling, trakasserier och sexuella trakasserier.

Målet med Visions arbete i dessa frågor är att det inte ska hända, eller om det har hänt, inte händer igen. Vi arbetar aktivt för mångfald och jämställdhet och utgår från allas lika värde och respekt för den enskilda.

Vad gör du om du blir utsatt vid Visions aktiviteter?

Har du blivit utsatt för kränkande särbehandling, trakasserier eller sexuella trakasserier vid Visions aktiviteter? Det kan exempelvis vara vid

  • medlemsmöten
  • ombudsmöten
  • styrelsemöten
  • konferenser och utbildningar som Vision arrangerar för medlemmar och förtroendevalda.

Skriv ner det som hänt i formuläret längre ner på sidan. Formuläret är kopplat till Visions kanslichef som är den enda som kan ta del av informationen. Kanslichefen bedömer hur frågan ska hanteras vidare. 

Även du som har bevittnat en händelse kan göra en anmälan.

Vi uppmanar också alla som har blivit utsatta för sexuella övergrepp att göra en polisanmälan.

Hur hanteras din anmälan?

Ditt namn kommer inte att avslöjas för någon annan om vi inte kommer överens med dig om något annat. Vision tar varje berättelse på allvar och har rutiner för att behandla ärendet. Om du vill vara helt anonym och inte vill bli kontaktad kan du undvika att fylla i namn och kontaktuppgifter.

Hanteringsordning när en anmälan kommer till Vision (pdf)

Anmäl händelsen

Namn:
E-postadress:
Telefonnummer:
Beskriv händelsen:
 

 

Är du chef?

Som chef är du särskilt viktig för arbetsmiljön. Din arbetsgivare måste ge dig de förutsättningar du behöver. Du kan få stöd i ditt uppdrag av Vision Chef.

Vision Chef

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss