Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Nedläggning av avdelning eller klubb

Om det skulle uppstå en situation där er avdelning eller klubb beslutar om att lägga ner finns det några saker som du behöver tänka på som kassör.

Så ska avslutet gå till

Kontakta Visions center i ert område innan ni tar beslut om att lägga ner avdelningen eller klubben, så att de får kännedom och kan hjälpa er med hanteringen.

Visions center

På mötet där ni beslutar om nedläggning ska beslutet protokoll­föras. Det ska även framgå vem som ska sköta det ekonomiska avslutet, till exempel att avsluta bank­konto och göra ett slutligt bokslut. Personen måste vara firma­tecknare för att få hantera dessa frågor.

Betala in kvarstående medel

Samtliga kvarstående medel som finns kvar på bankkonton, plusgiro och i handkassa ska betalas in till förbundet. Det ska göras så snart alla räkningar är betalda och kvarstående medel är avstämda mot det slutliga bokslutet.

Inbetalning av kvarstående medel ska göras till Visions Plusgiro 5 18 01-9. Ange referensen "Avslut avdelning/klubb XXX" på inbetalningen.

När du gör inbetalningen ska du mejla till ekonomi@vision.se och uppge vilken avdelning eller klubb det gäller, hur mycket som betalas in och när.

Att använda kvarstående medel för att "göra något roligt" är lämpligt med viss försiktighet. En facklig aktivitet för medlemmarna är i så fall att föredra.

Meddela Skatteverket om avslut

Om ni har ett organisations­nummer ska ni meddela Skatteverket att avslut har skett. Ange att eventuell post framöver ska skickas till följande adress:

Vision
Box 7825
103 97 Stockholm

Lämna en sista inkomstdeklaration

Om ni har lämnat inkomst­deklaration tidigare bör ni göra en sista deklaration och lämna den till Skatteverket.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss