Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Arbetsgivardeklaration

Om avdelningen eller klubben betalar ut lön till någon behöver ni varje månad göra en arbetsgivardeklaration. Här kan du som är kassör läsa om hur det går till.

Arbetsgivardeklarationen och betalning av skatten och arbetsgivar­avgiften ska vara inne hos Skatteverket månaden efter utbetalningen. På Skatteverkets webbplats kan du se exakt vilket datum ni ska lämna deklarationen.

Fyll i arbetsgivardeklarationen hos Skatteverket

För utbetalningar av skattepliktig ersättning på 1 000 kronor eller mer per år ska du fylla i en arbetsgivar­deklaration på individ­nivå. Det kan du göra antingen som inloggad på Skatteverkets webbplats eller på en blankett. Skatteverket skickar inte ut arbetsgivar­deklarationer, utan du får hämta den via deras webbplats.

Även kostnads­ersättning för tjänsteresor med egen bil ska du redovisa i en arbetsgivar­deklaration på individ­nivå.

Redovisa utbetalningar och skatte­avdrag per betalnings­mottagare. När du har lämnat skatte­deklaration ska du inte lämna någon kontroll­uppgift.

Du ska informera betalnings­mottagaren om vad du har redovisat om hen till Skatteverket. Det ska du göra senast den dagen som arbetsgivar­deklarationen ska ha kommit in till Skatteverket.

Redovisa mindre utbetalningar

Om utbetalningar till en anställd bara består av skattefri kostnads­ersättning eller understiger 1 000 kronor per år är ersättningen undantagen från arbetsgivar­avgift, och skatteavdrag behöver inte göras. Du måste ändå redovisa sådan ersättning till Skatteverket.

I dessa fall kan du välja att redovisa ersättningen antingen i en arbetsgivar­deklaration eller genom att skicka en årlig kontroll­uppgift. Tänk dock på att så fort den årliga ersättningen för en anställd uppgår till minst 1 000 kronor måste du redovisa hela beloppet genom att lämna in arbetsgivar­deklaration till Skatteverket.

Har du frågor?

Kontakta Skatteverket i första hand om du har frågor om arbetsgivar­deklarationen.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss