Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Illustration av verksamhetsåret för kassör och revisor.

Verksamhetsåret för kassör och revisor

Varje verksamhetsår innebär ett antal obligatoriska milstolpar för dig som revisor eller kassör.

Januari

  • Bokslut. Under januari och februari sammanställer kassören det tidigare verksamhets­året. Resultat- och balans­rapporter upprättas.
  • Revision: Revisorerna går igenom bokslutet, skriver rapport och bedömer om de ska föreslå ansvars­frihet för styrelsen till årsmötet.

Februari

  • Årsmöte. Vid årsmötet tas frågan upp om ansvars­frihet för styrelsen. Till grund för beslutet ligger bokslutet och revisorernas rapport. Här väljs även delar av styrelsen. Kassör väljs vartannat år. Årsmötet ska hållas under första kvartalet.

April

  • Rapport till förbundet. Inom 15 dagar efter årsmötet, alltså senast den 15 april, ska verksamhets­berättelsen och bokslutet lämnas till Vision centralt. Om det inte görs kommer utbetalningarna av avdelnings­avgifterna att stoppas tills handlingarna har kommit in.

Maj

  • Inkomstdeklaration. Om ni tidigare har fått blanketten Inkomst­deklaration 3 från Skatteverket, eller om ni har kapital­intäkter (räntor) på mer än 200 kronor, ska inkomst­deklarationen skickas in. Exakt datum framgår på inkomst­deklarationen.

Oktober

  • Budget- och verksamhets­planering. Inför höstmötet måste budget och verksamhets­plan tas fram. Vad planerar ni att genomföra nästa år? Vad får det kosta? Glöm inte att ta med eventuella arvoden, skatter och avgifter som till exempel bank­avgifter i budgeten.

November

  • Höstmöte. På höstmötet beslutar medlemmarna om storleken på den lokala medlems­avgiften, och budget och verksamhets­plan fastställs.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss