Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Checklista om du blir uppsagd på grund av arbetsbrist

Har du blivit uppsagd på grund av arbetsbrist? Här finns en checklista på vad du behöver tänka på i olika delar av processen.

Före uppsägningen

 • Din arbetsgivare måste förhandla med Vision och följa turordningsreglerna.
 • Du har rätt till ett skriftligt uppsägningsbesked.

När du fått besked om uppsägning

 • Anmäl anspråk på företrädesrätt till återanställning skriftligt till arbetsgivaren. Skriv till exempel: "Jag anmäler anspråk på rätt till återanställning" och uppge namn och personnummer.
 • Om det finns trygghetsavtal eller omställningsavtal, anmäl tillsammans med din arbetsgivare att du vill ta del av det.

  Omställning
 • Gå till Arbetsförmedlingen och hör vad de kan hjälpa dig med. Du har rätt att gå dit på betald arbetstid under uppsägningstiden.
 • Titta på Visions karriärsidor på vision.se. Ta gärna kontakt med karriärrådgivare och cv-coacher för att få hjälp i din väg fram till ett nytt jobb.

  Karriärtjänster
 • Be att få ett tjänstgöringsbetyg från din arbetsgivare.
 • Hämta en blankett för arbetsgivarintyg på Arbetsförmedlingen. Den måste din arbetsgivare fylla i, för att du ska få a-kassa om du inte hunnit få jobb när din uppsägningstid är slut.

När uppsägningstiden upphör

 • Anmäl dig hos Arbetsförmedlingen direkt på din första arbetslösa dag. Skicka anmälan om arbetslöshet och arbetsgivarintyg till a-kassan.
 • Ansök om ersättning från Visions inkomstförsäkring, om du uppfyller villkoren.

  Inkomstförsäkring
 • Gå igenom dina försäkringar. Hur påverkas skyddet när din anställning upphör? Det gäller bland annat grupplivförsäkring och pensionsinbetalningar.

  Avtalsförsäkringar
 • Meddela Vision att du har ändrad inkomst, antingen genom att logga in på vision.se och ändra dina uppgifter själv eller genom att ringa Vision Direkt.

  Kontakta Vision
 • Se till att din semesterersättning är rätt uträknad och att det inte görs något avdrag för förskottssemester.

En arbetsplats för alla

Vision jobbar för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling.

En arbetsplats för alla

Jämställdhet

Kvinnor och män ska ha lika rättigheter och praktiska möjligheter till arbete, inflytande och utveckling i sitt yrke och på sin arbetsplats.

Jämställdhet