Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Glad medarbetare samtalar med någon.

Omställning

Omställning handlar om vilka möjligheter du har att hitta nytt arbete om du skulle bli eller riskera att bli uppsagd, till exempel vid arbetsbrist. Genom Visions omställningsavtal kan du få stöd av en omställningsorganisation om du behöver ställa om i arbetslivet.

Vad innebär omställning?

Begreppet omställning handlar i grunden om dina förutsättningar att hitta nytt arbete vid arbetsbrist. Det finns omställningsorganisationer som historiskt har hjälpt uppsagda medarbetare till nytt jobb genom både vägledning, ekonomisk ersättning och utbildningsinsatser.

Vilken omställningsorganisation du kan få stöd av beror på var du jobbar och vilket omställningsavtal du omfattas av.

Omställningsstudiestöd

Om du vill stärka din ställning på arbetsmarknaden, även om du inte riskerar att bli uppsagd, har du också möjlighet att söka det så kallade omställningsstudiestödet. Det kan ge dig upp till 80 procent av din lön om du studerar just något som ökar din anställningsbarhet framåt.

Omställningsstudiestöd

Visions omställningsavtal

Vision har tecknat nya omställningsavtal med flera arbetsgivarorganisationer. Omställningsavtalen behåller det värdefulla stödet för dem som drabbas av arbetsbrist, men tar även sikte på dem som blir uppsagda på grund av sjukdom.

Avtalen lägger också stort fokus på förebyggande insatser i form av kompetensutveckling under anställning för att motverka framtida arbetsbristsituationer.

Avtal och organisation för omställning

Almega Tjänsteföretagen och Vårdföretagarna

Det är omställningsorganisationen TRR som hanterar omställningen för dessa arbetsgivarorganisationer. Avtalet är nytt och inkluderar både insatser vid arbetsbrist och kompletterande stöd vid studier under arbetslivet från 1 oktober 2022.

Trygghetsrådet TRR (trr.se)

Arbetsgivaralliansen

Trygghetsrådet TRS hanterar omställningen för Arbetsgivaralliansen. Avtalet är nytt och inkluderar både insatser vid arbetsbrist och kompletterande stöd vid studier under arbetslivet från 1 oktober 2022.

Trygghetsrådet TRS (trs.se)

Fastigo

Förhandlingar pågår kring utveckling av omställningsavtalet. Tills dess att det är klart och den nya omställningsorganisationen för avtalsområdet är registrerad hänvisas medlemmar inom Fastigo till den offentliga omställningsorganisationen.

Offentliga Omställningsorganisationen (nysteget.se)

Fremia

Tjänstemän inom Fremia att omfattas av hela Trygghetsöverenskommelsen genom en egen omställningsorganisation som heter Omstella.

Omstella (omstella.se)

SKR och Sobona

Omställningsfonden är den omställningsorganisation som Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Sobona är anslutna till. Omställningsavtalet är omförhandlat och inkluderar både insatser vid arbetsbrist och kompletterande stöd vid studier under arbetslivet från 1 oktober 2022.

Tekniskt sett är vissa bolag inom Sobona anslutna till KFS Trygghetsfond, men stödet ges ändå av Omställningsfonden.

Omställningsavtal för SKR och Sobona

Svenska kyrkan

Kyrkans Trygghetsråd hanterar omställning för anställda inom Svenska Kyrkan. Omställningsavtalet är omförhandlat och träder i kraft den 1 oktober 2022.

Kyrkans trygghetsråd (svenskakyrkan.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss