Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Glad medarbetare samtalar med någon.

Omställning

Omställning handlar om vilka möjligheter du har att hitta nytt arbete om du skulle bli eller riskera att bli uppsagd, till exempel vid arbetsbrist. Genom Visions omställningsavtal kan du få stöd av en omställningsorganisation om du behöver ställa om i arbetslivet.

Vad innebär omställning?

Begreppet omställning handlar i grunden om dina förutsättningar att hitta nytt arbete vid arbetsbrist. Det finns omställningsorganisationer som historiskt har hjälpt uppsagda medarbetare till nytt jobb genom både vägledning, ekonomisk ersättning och utbildningsinsatser.

Vilken omställningsorganisation du kan få stöd av beror på var du jobbar och vilket omställningsavtal du omfattas av.

Omställningsstudiestöd

Om du vill stärka din ställning på arbetsmarknaden, även om du inte riskerar att bli uppsagd, har du också möjlighet att söka det så kallade omställningsstudiestödet. Det kan ge dig upp till 80 procent av din lön om du studerar just något som ökar din anställningsbarhet framåt.

Omställningsstudiestöd

Visions omställningsavtal

Vision har tecknat nya omställningsavtal med flera arbetsgivarorganisationer. Omställningsavtalen behåller det värdefulla stödet för dem som drabbas av arbetsbrist, men tar även sikte på dem som blir uppsagda på grund av sjukdom.

Avtalen lägger också stort fokus på förebyggande insatser i form av kompetensutveckling under anställning för att motverka framtida arbetsbristsituationer.

Kollektivavtal för omställning

Almega Tjänsteföretagen och Vårdföretagarna

Det är omställningsorganisationen TRR som hanterar omställningen för dessa arbetsgivarorganisationer. Avtalet är nytt och inkluderar både insatser vid arbetsbrist och kompletterande stöd vid studier under arbetslivet från 1 oktober 2022.

Arbetsgivaralliansen

Trygghetsrådet TRS hanterar omställningen för Arbetsgivaralliansen. Avtalet är nytt och inkluderar både insatser vid arbetsbrist och kompletterande stöd vid studier under arbetslivet från 1 oktober 2022.

Fastigo

Fastigo är anslutna till TRF som ger omställningsstöd vid arbetsbrist. Förhandlingar pågår kring utveckling av omställningsavtalet.

Fremia

Förhandlingar är klara och beslut att anta avtalet återstår. 

SKR och Sobona

Omställningsfonden är den omställningsorganisation som SKR och Sobona är anslutna till. Omställningsavtalet är omförhandlat och inkluderar både insatser vid arbetsbrist och kompletterande stöd vid studier under arbetslivet från 1 oktober 2022.

Tekniskt sett är vissa bolag inom Sobona anslutna till KFS Trygghetsfond, men stödet ges ändå av Omställningsfonden.

Omställningsavtal för SKR och Sobona

Omställningsfonden 

Svenska kyrkan

Kyrkans Trygghetsråd hanterar omställning för anställda inom Svenska Kyrkan. Omställningsavtalet är omförhandlat och träder i kraft den 1 oktober 2022.

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kurser och aktiviteter

Vad är på gång inom Vision? Sök bland våra kurser och aktiviteter.

Alla kurser och aktiviteter

Utvecklas med Vision

Vi vill att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Därför erbjuder vi dig som är medlem ett helt paket av tjänster som kan stötta dig under hela ditt jobbliv.

Din utveckling