Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

 • Gemensamma försäkringar. Illustration.

Kollektivavtalade försäkringar

Kollektiv­avtalade för­säkring­ar ger trygga anställningsförmåner och du är därför försäkrad genom ditt jobb. Det ger dig som anställd ett ytterligare skydd om något händer i ditt liv. Alla omfattas på lika villkor och utan hälsoprövning. De kollektiv­avtalade för­säkring­arna kompletterar de så kallade lagstadgade för­säkring­arna, och ger extra ekonomisk ersättning vid sjukdom, arbetsskada och dödsfall.

Det här gäller för dig som är anställd inom kommun, region, Svenska kyrkan, Sobona eller Fastigo

Broschyren avtalet försäkrar ger en snabb översikt över de kollektivavtalade försäkringar som gäller för dig.

Broschyr avtalet försäkrar (pdf)

 • TFA-KL, Trygghetsförsäkring vid arbetsskada. Om du råkar ut för en arbetsskada kan du få extra ersättning från trygghets­försäkringen.
 • Avgiftsbefrielseförsäkring. Om du får sjukersättning eller aktivitets­ersättning tar avgiftsbefrielse­försäkringen över din arbetsgivares pensions­inbetalningar.
 • AGS-KL - Avtalsgruppsjukförsäkring. Kompletterande ersättning vid tid med sjukpenning och sjukersättning. Gäller dig som varit anställd i minst 90 dagar.

  Läs mer och ansök om ersättning på AFA Försäkring
  För en tryggare vardag Afa Försäkring (afaforsakring.se)
 • TGL-KL, Tjänstegrupplivförsäkringen. Om ett dödsfall skulle inträffa kan anhöriga få ekonomisk hjälp från tjänste­grupplivförsäkringen.
  Försäkringsvillkor för TGL-KL (pdf)

Det här gäller för dig som är anställd inom privat sektor  

En kort film "Försäkringar via jobbet - för tjänsteman" ger en snabb översikt över de kollektivavtalade försäkringar som gäller för dig.

Försäkringar via jobbet - för tjänsteman (youtube.com)

När du jobbar på ett företag som har kollektivavtal har du ett antal försäkringar som ger dig extra trygghet vid olika händelser i livet.

Här finns en samlad information om försäkringarna

Tjänsteman - det här gäller för dig (avtalat.se)

Personuppgifter

När du tar del av en förmån via en samarbetspartner till Vision ansvarar vår partner för att hantera dina personuppgifter. De ansvarar också för rabatten du får som medlem i Vision.

Så hanteras personuppgifter

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss