Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Checklista: Uppsagd på grund av arbetsbrist

Har du blivit uppsagd på grund av arbetsbrist, eller har din arbetsgivare varslat om uppsägning? Här finns en checklista med vad du behöver göra och tänka på i olika delar av processen.

Före uppsägningen

Vid varsel om arbetsbrist måste arbetsgivaren förhandla med Vision och följa turordningsreglerna.

Om sedan ett beslut fattas om uppsägning har du rätt till ett skriftligt uppsägningsbesked.

Om du blir varslad

Om du får besked om uppsägning på grund av arbetsbrist

 • Ta kontakt med Vision. Antingen med ditt lokala ombud, klubb eller avdelning. Du kan också ta kontakt med en rådgivare på Vision Direkt. Vi finns här för stöd och råd genom hela processen!

  Kontakta Vision
 • Lämna ett skriftligt anspråk på företrädesrätt till återanställning till din arbetsgivare. Skriv till exempel: "Jag anmäler anspråk på rätt till återanställning" och uppge ditt namn och personnummer.
 • Anmäl tillsammans med din arbetsgivare att du vill ta del av stödet som är framförhandlat i trygghetsavtalet eller omställningsavtalet som är aktuellt för ditt kollektivavtal. Detta anmäls till den omställningsorganisation din arbetsgivare tillhör.

  Omställning
 • Gå till Arbetsförmedlingen och hör vad de kan hjälpa dig med. Du har rätt att gå dit på betald arbetstid under uppsägningstiden.
 • Titta på Visions karriärsidor. Ta gärna kontakt med karriärrådgivare och cv-coacher för att få hjälp på vägen till ett nytt jobb.

  Karriärtjänster
 • Be att få ett tjänstgöringsbetyg från din arbetsgivare.
 • Se till att du får ett arbetsgivarintyg av din arbetsgivare! I arbetsgivarintyget ska det framgå var du varit anställd, under vilken tid, vilka arbetsuppgifter du haft, hur mycket du arbetat och vilken lön du haft. Arbetsgivarintyget ska skickas till a-kassan så de kan göra en bedömning om du har rätt till ersättning. 

När uppsägningstiden tar slut

 • Anmäl dig hos Arbetsförmedlingen direkt på din första arbetslösa dag, alltså när uppsägningstiden är slut. Skicka anmälan om arbetslöshet och arbetsgivarintyg till a-kassan.
 • Ansök om ersättning från Visions inkomstförsäkring, om du uppfyller villkoren.

  Inkomstförsäkring
 • Gå igenom dina försäkringar. Hur påverkas ditt försäkringsskydd när din anställning upphör, till exempel grupplivförsäkring och pensionsinbetalningar?

  Avtalsförsäkringar
 • Meddela Vision att din inkomst har ändrats. Du kan antingen logga in på Mina sidor och ändra dina uppgifter själv eller ringa till Vision Direkt.

  Kontakta Vision
 • Se till att din semesterersättning är rätt uträknad och att det inte görs något avdrag för förskottssemester.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss