Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Inkomstförsäkring med bra villkor

I ditt medlemskap i Vision ingår en förstklassig inkomstförsäkring. Tillsammans med ersättningen från a-kassan ger den upp till 80 procent av din lön före skatt om du skulle bli av med jobbet.

Visions inkomstförsäkring - hitta snabbt 

Vad är en inkomstförsäkring?

Inkomstförsäkring är en typ av löneförsäkring som gäller tillsammans med a-kassan. Om du blir arbetslös kan du få ersättning om du är medlem i en a-kassa, men bara upp till ett visst tak. Visions inkomstförsäkring kompletterar a-kassans ersättning så att du kan få upp till 80 procent av din lön före skatt för inkomster upp till 100 000 kr.

Med en inkomstförsäkring får du ett bättre skydd vid arbetslöshet än om du bara har a-kassan. Så här funkar det: 

Ersättning från a-kassan

Om du är medlem i en a-kassa kan du få ersättning upp till 80 procent av din lön före skatt om du blir arbetslös. Men a-kassan täcker bara löner upp till 33 000 kronor de första 100 dagarna. Dag 101 och framåt sänks ersättningen till 80 procent upp till 27 500 kronor per månad.

Tjänar du över 27 500 kronor i månaden är det alltså bra att komplettera a-kassan med en inkomstförsäkring. 

Inkomstförsäkringen kompletterar a-kassan

Visions inkomstförsäkring kompletterar a-kassan och ger dig 80 procent av lönen om du har en inkomst upp till 100 000 kronor i månaden. Du kan få ersättning i upp till 160 dagar vilket motsvarar ungefär 7 månader när du arbetar heltid. 

Med inkomstförsäkringen behöver du inte oroa dig och vet att du har en tryggad inkomst även om du skulle bli arbetslös en period. 

Vem kan ta del av Visions inkomstförsäkring?

  • Visions inkomstförsäkring gäller för inkomster upp till 100 000 kronor.
  • Försäkringen gäller alla anställningar, även vikariat.
  • För att få ut ersättning från inkomstförsäkringen måste du ha varit medlem i både Vision och a-kassan i minst 12 månader innan du blev arbetslös.
  • Om du byter till Vision från ett annat fackförbund kan du tillgodoräkna dig medlemstiden från det andra fackförbundets inkomstförsäkring, så länge det inte uppstår ett glapp.
  • Vår inkomstförsäkring ger ersättning i upp till 160 ersättningsdagar. Jobbar du heltid motsvarar det cirka 7 månader.
  • Du kan teckna en frivillig tilläggsförsäkring som ger upp till 100 ytterligare ersättningsdagar.
  • Inkomstförsäkringen gäller även om du säger upp dig själv. Då betalas ersättningen ut efter din avstängningsperiod från a-kassan.

Få ersättning utan att vara med i a-kassan?

Du måste vara med både i en a-kassa och i fackförbundet Vision i 12 månader innan du kan få ersättning från inkomstförsäkringen. Se därför till att bli medlem i tid för att försäkra din lön mot framtida arbetslöshet.

Det spelar ingen roll vilken a-kassa du är med i för att kunna få ersättning från Visions inkomstförsäkring. Om du vill gå med i eller veta mer om A-kassan Vision, som organiserar samma yrkesgrupper som fackförbundet Vision, kan du läsa mer på deras webbplats.

Bli medlem i A-kassan Vision (akassanvision.se)

Arbetslös? Så ansöker du om ersättning

Om du har blivit arbetslös måste du själv ansöka om ersättning från inkomstförsäkringen. Det gör du hos försäkringsbolaget Bliwa. Logga in hos Bliwa med bank-id för att ansöka om ersättning.

Visions inkomstförsäkring hos Bliwa (bliwa.se)

Bli medlem i Vision

  • 3 månader utan kostnad
  • Stöd och råd i oroliga tider
  • En vass inkomstförsäkring

Personuppgifter

När du tar del av en förmån via en samarbetspartner till Vision ansvarar vår partner för att hantera dina personuppgifter. De ansvarar också för rabatten du får som medlem i Vision.

Så hanteras personuppgifter

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss