Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Kvinna sitter utomhus med handen för pannan.

Sjuk på semestern – det här gäller

Om du blir sjuk under din semester har du rätt att avbryta din ledighet och sjukanmäla dig i stället. Då räknas inte sjukdagarna som semesterdagar, och du kan ta ut semesterdagarna vid ett annat tillfälle i stället. Du kan också avbryta semestern för vab.

Vad gör jag om jag blir sjuk under semestern?

Om du blir sjuk under en pågående semester kan du avbryta semestern och byta den mot sjukledighet. Du kan också avbryta semestern om ditt barn blir sjuk och du behöver vabba. Du avbryter semestern genom att direkt höra av dig till din arbetsgivare och anmäla vab eller att du är sjuk, och att en eller flera dagar inte ska räknas som semesterdagar. 

Din arbetsgivare kan kräva att du visar att du har varit sjuk eller har vabbat under semestern, till exempel med läkarintyg eller intyg från Försäkringskassan.

Om du blir sjuk

Kan jag dra tillbaka min semester om jag vet att jag kommer bli sjukskriven?

Om du vet att du kommer vara sjukskriven under en redan planerad semester, till exempel om du har en inbokad operation kan du anmäla till arbetsgivaren att du inte vill ta ut dina semesterdagar. Anmäl det så snart du kan. Om du i stället vill att semesterdagarna ska läggas ut samtidigt som du är sjukskriven är det också möjligt.

Tjänar jag in semester när jag är sjukskriven?

Ja, du tjänar in semester när du är sjukskriven på heltid. Dock bara under de första 180 dagarna av intjänandeåret. Det innebär att du under de första 180 dagarna av sjukskrivningen tjänar in semester enligt ditt ordinarie arbetstidsmått.

När 180 dagar har gått är sjukskrivningen inte längre semesterlönegrundande. Är du då sjukskriven på heltid resterande del av året tjänar du inte längre in semester, eftersom du inte arbetar. Först när du varit åter i tjänst minst 14 dagar tjänar du in till ny semester.

Frågor och svar om semester

Vi svarar på de vanligaste frågorna gällande vilka regler och rättigheter som finns när det kommer till semester. 

Semesterdagar

Varje år har du rätt till 25 semesterdagar. Men hur fungerar egentligen intjänandet av semesterdagar, och hur många får du spara per år?

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss