Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

warning icon

Faktura från Skandia

Semesterdagar

Du har rätt till 25 semesterdagar per år enligt semesterlagen. Kollektivavtalet på din arbetsplats påverkar om du har fler semesterdagar än så, när du tjänar in dagarna och när du kan ta ut dina semesterdagar.

Du har rätt till 25 dagars semester per år enligt semesterlagen. Kollektivavtalet som gäller på din arbetsplats kan ge rätt till ännu fler semesterdagar.

Titta i ditt kollektivavtal för att ta reda på vilka regler som gäller för semesterdagar på din arbetsplats.

Hitta ditt kollektivavtal

Semesterlagen

Hur många semesterdagar får man spara?

Hur många semesterdagar du får spara beror på ditt kollektivavtal. I de flesta av Visions avtal har du rätt att spara upp till 30 dagars semester.

När får man nya semesterdagar?

Du får nya betalda semesterdagar vid nytt semesterår. Semesteråret börjar den 1 april eller den 1 januari, beroende vad som står i ditt kollektivavtal. Då får du det det antal semesterdagar som du har tjänat in under intjänandeåret.

I flera av Visions kollektivavtal tjänar du in semesterdagarna samma år som du kan ta ut dem. I andra fall tjänar du in dem året innan semesteråret.

Hur många semesterdagar har jag per månad?

Du tjänar in drygt två betalda semesterdagar per månad som du är anställd hos din arbetsgivare, om du har 25 semesterdagar. Har du rätt till fler semesterdagar enligt kollektivavtalet tjänar du in lite mer semester per månad.

Hur räknas semesteråret?

Semesteråret är den period som du kan ta ut de betalda semesterdagar som du tjänar in. Semesteråret räknas från 1 april till 31 mars nästkommande år enligt semesterlagen. Med vissa kollektivavtal följer semesteråret i stället kalenderåret, från 1 januari till 31 december.

Intjänandeåret räknas på samma sätt semesteråret. Intjänandeåret är den period som du tjänar in de semesterdagar som du kan ta ut under semesteråret.

Enligt vissa kollektivavtal infaller intjänandeåret och semesteråret samma år, så att du kan ta ut betalda semesterdagar samma år som du tjänar in dem. I andra fall infaller intjänandeåret året innan semesteråret. Då behöver du tjäna in semesterdagar året före du tar ut dem.

Semester

Kollektivavtal

Får jag fler semesterdagar vid 40 och 50 år?

Många av Visions avtal ger dig fler semesterdagar när du till exempel fyller 40 eller 50 år. Se vad som gäller i ditt kollektivavtal.

Semesterväxling kan ge fler semesterdagar

Semesterväxling innebär att byta semestertillägget mot fler lediga dagar. Det är en förmån som ofta förhandlas fram av facket lokalt.

Semesterväxling

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss