Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • En person sitter vid ett bord och dricker vatten.

Förskottssemester

I vissa fall kan du och din arbetsgivare komma överens om att du får ta ut semester fastän du inte hunnit tjäna in någon än. Det kallas förskottssemester – på den här sidan förklarar vi vad det innebär.

Vad är förskottssemester?

Förskottssemester innebär att du får betald ledighet utan att ledigheten är intjänad, till exempel under ditt första anställningsår. Om du har en ny anställning och inte hunnit tjäna in semester ännu kan du komma överens med din arbetsgivare om att få förskottssemester.

Tänk på att i de flesta av Visions kollektivavtal är intjänandeåret och semesteråret sammanslaget till samma kalenderår (sammanfallande intjänande- och semesterår). Det innebär att du tjänar in och kan ta ut semester samma år som du börjar din anställning. Du har då normalt inte behov av förskottssemester eftersom du redan från första året av din anställning har betalda semesterdagar att ta ut. 

Mer om semester

Kan jag kräva att få förskottssemester?

Nej, du kan inte kräva att få förskottssemester. Du behöver inte heller tacka ja till det. Om du har tackat ja till förskottssemester behöver du och din chef komma överens om hur många dagar det gäller.

Blir jag skyldig arbetsgivaren något om jag tar ut förskottssemester?

Ja, när du tar ut förskottssemester uppstår en skuld till arbetsgivaren som motsvarar det löneavdrag som annars skulle ha gjorts om du tagit ut obetald semester.

Kan arbetsgivaren kräva att jag betalar tillbaka min förskottssemester?

Ja, din arbetsgivare kan kräva tillbaka pengarna om du fått din förskottssemester utbetald enligt semesterlagen och du sedan avslutar din anställning. Det finns däremot vissa situationer då din arbetsgivare inte kan kräva att du betalar tillbaka. Till exempel om det har gått mer än fem år sen du fick förskottssemestern utbetald.

Semesterdagar

Varje år har du rätt till 25 semesterdagar. Men hur fungerar egentligen intjänandet av semesterdagar, och hur många får du spara per år? Klicka vidare så berättar vi mer!

Frågor och svar

När du blir medlem i Vision får du tillgång till ännu fler frågor och svar om semester och annat som rör ditt jobb. Du kan dessutom ringa till Vision Direkt och få personlig rådgivning.

 

Bli medlem i Vision

  • Stöd och råd i oroliga tider
  • Schysta medlemsförmåner
  • En vass inkomstförsäkring

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss