Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

warning icon

Faktura från Skandia

Semesterlön – ersättning vid semester

Under semestern får du ersättning från arbetsgivaren. Du får semesterlön, som helt enkelt är din ordinarie månadslön. Dessutom får du ett extra semestertillägg för varje semesterdag du tar ut.

Semesterlön och semesterdagstillägg

Enligt semesterlagen har du rätt till semesterlön och semesterdagstillägg under fem semesterveckor per år. Men för att få ersättning under hela semestern måste du tjäna in semesterlönen. Om du har förskottssemester tjänar du in semesterlönen samma år som du tar ut den. Om du inte har förskottssemester måste du jobba hos arbetsgivaren i ett helt år före semestern och tjäna in semesterlönen.

Semesteråret räknas från 1 april till 31 mars enligt semesterlagen, och från 1 januari till 31 december med vissa kollektivavtal.

Semesterdagar

Semesterersättning – för semester du inte tagit ut

Semesterersättning kallas den ersättning du får när du slutar ett jobb och inte har tagit ut alla semesterdagar som du har tjänat in.

Om du sommarjobbar får du också semesterersättning utöver din vanliga lön, om det inte tydligt framgår av ditt anställningsavtal att semesterersättningen är inkluderad i lönen. Det ska också framgå tydligt i dina lönespecifikationer att en del av lönen är semesterersättning.

Förskottssemester och semesterlön

I de flesta av Visions avtal har du förskottssemester. Då räknas hela året som semesterlönegrundande i förväg. Du kan till exempel ha ett sådant avtal om du jobbar inom kommun, region eller Svenska kyrkan.

Till exempel kanske du börjar jobba den 1 januari och tar semester i juli. Då får du semesterlön under hela semestern, fastän du bara hunnit jobba ett halvår. Börjar du senare under våren får du semesterlön beräknat på hur många dagar du beräknas jobba under resten av året.

Förskottssemester innebär att du har en skuld till arbetsgivaren om du har fått semesterlön i förskott och sedan slutar jobba före årets slut och därmed inte har tjänat in semestern du tagit ut.

Semester

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss