Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • En kvinna njuter av semestern med en bok på en filt i gräset.

Semesterväxling

Att semesterväxla betyder att du byter ditt semestertillägg mot fler lediga dagar. Det är en förmån som ofta förhandlas fram av facket lokalt.

Idag har många av Visions medlemmar möjlighet att byta sitt semestertillägg, det vill säga den extra ersättning man får när man har semester, mot fler lediga dagar. 

Om du jobbar på en arbetsplats med kollektivavtal brukar ditt semestertillägg ligga på ungefär 0,8 procent gånger din aktuella månadslön per dag.

Om du inte omfattas av kollektivavtal beräknas istället ditt semestertillägg som 0,43 procent gånger din aktuella månadslön.

När du semesterväxlar så byter du alltså bort detta tillägg mot fler lediga dagar. Hur många dagar det blir kan se olika ut, men ofta runt 5-6 dagar på ett år. 

Läs också: "Vi kämpade för mer semester i 15 år"

Hur gör jag för att semesterväxla? 

Börja med att fråga din arbetsgivare, din Vision-avdelning eller klubb om ni har ett avtal för semesterväxling och hur du ska göra för att semesterväxla.

Ibland kan du behöva ansöka i slutet på året för att få semesterväxla kommande år. Ofta finns det lokala villkor, till exempel att du inte kan ha mer än ett visst antal sparade semesterdagar sedan tidigare. 

Om vi inte får semesterväxla?

Om ni inte har ett avtal för semesterväxling är det en bra fråga att driva via Vision. Ta kontakt med din lokala styrelse och hör dig för. Kanske är detta något de drivit tidigare men inte fått igenom som behöver tas upp med arbetsgivaren igen? Det är viktigt att inte ge upp! Vissa saker kan ta många år att få igenom. 

I Engagemangskiosken kan du hitta underlag för att lägga fram en intresseförhandling om semesterväxling till din arbetsgivare. Ta alltid hjälp av din lokala Vision-avdelning eller klubb. 

Underlag för att intresseförhandla om semesterväxling

Hitta din avdelning eller klubb

Är du med i facket?

När du är med i ett fackförbund har du större möjlighet att påverka på jobbet, till exempel för att få fler lediga dagar. Vision är rätt förbund för dig som är tjänsteperson eller chef inom kommun, region, kyrka eller ett bolag med koppling till dessa.

Medlemskapet i Vision

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar