Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

warning icon

Systemunderhåll för Mina sidor

  • Nedstämd person under ett åskmoln. Illustration.

Stress på jobbet

Orsakerna till att vi känner stress på jobbet är många, och framför allt är de individuella. Hur du upplever din arbetssituation beror på vem du är som person och var du befinner dig i livet. Stress är ingen sjukdom, men man kan bli sjuk av att utsättas för negativ stress.

Din chef är ytterst ansvarig för din arbetsmiljö. Om ditt arbetstempo är orimligt på grund av beslut, krav och uppdrag från ledningen är det därför chefen som ska signalera att arbetsmiljön är ohållbar. Ditt ansvar är att berätta för chefen när du inte hinner med det som du har fått i uppdrag, och säga vad du tror skulle förbättra situationen.

Orsaker till stress på jobbet

Stress är ett tillstånd där vi känner att kraven och förväntningarna är större än resurserna att klara av dem. Människan är anpassad för att klara av kortvarig stress. Men långvarig stress försämrar hälsan, gör oss mindre effektiva och vi mår dåligt både fysiskt och psykiskt.

Stress är ingen sjukdom, men vi kan bli sjuka av att utsättas för negativ stress på jobbet. Utmattningsdepression och belastningssjukdomar är exempel på det.

Så undviker du negativ stress på jobbet

Vision har tagit fram en rapport om hur arbetsmiljön i välfärden ser ut kopplat till stress.

Sjukt stressigt – Arbetsmiljön i välfärden måste förbättras (pdf)

Flexibel arbetstid – fri eller ständigt tillgänglig?

Flexibel arbetstid tycker Vision är bra – du ska själv ha inflytande över var och när du utför ditt jobb. När flexibiliteten används på rätt sätt ger det möjlighet att kombinera arbete och fritid på det sätt som passar dig i olika situationer i livet. Samtidigt ställer flexibiliteten krav både på dig och på din arbetsorganisation för att du inte ska känna stress.

Det flexibla arbetslivet och tillgänglighet

Kom ihåg att arbetstidslagen alltid gäller, även om ni har avtal om flexibel arbetstid eller har lagt in övertidsersättning i grundlönen. Det innebär att det inte är tillåtet med mer beordrad övertid än

  • 200 timmar per kalenderår
  • 50 timmar per kalendermånad
  • 48 timmar på fyra veckor.

Arbetsgivaren ska föra anteckningar om jourtid, mertid och övertid. Dessa anteckningar vara tillgängliga för arbetstagarna och facket.

Arbetstid – regler och rättigheter

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss