Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Kvinna mediterar framför datorn.

Det flexibla arbetslivet och tillgänglighet

Tekniken gör det möjligt att ha ett mer flexibelt arbetsliv. Det tycker Vision är bra. Men vi behöver vara uppmärksamma på de förväntningar som finns på att vara tillgänglig utanför ordinarie arbetstid. Vi har sammanställt en checklista att tänka på.

Inom allt fler yrken blir det vanligt att med hjälp av tekniken få ett mer flexibelt arbetsliv. Det viktiga är inte var jobbet görs, utan att det görs.

Att jobba på distans eller kunna gå ifrån tidigare och jobba en stund hemifrån kan lösa mycket av vardagens logistik. Det betyder till exempel att den som vill jobba heltid i stället för deltid kan göra det. Vision välkomnar detta.

Men med ett friare arbetsliv med mer eget ansvar följer även förväntningar och krav på att vara tillgänglig utanför ordinarie arbetstid. Det finns stora fördelar med tekniken och flexibiliteten, men samtidigt behöver vi se och förebygga negativa effekter som kan uppstå.

Visions checklista för ett flexibelt arbetsliv

  • Tid för återhämtning. Arbetsgivaren ansvarar för att du ska ha en rimlig arbetsbelastning utifrån din arbetstid, oavsett var du arbetar. Vid hög belastning och höga krav behöver det finnas en tidsperiod för återhämtning.
  • Arbetsmiljöansvar. Din chef ska se till att du har en arbetssituation som inte medför skada eller ohälsa. Det är också viktigt att du själv har koll på hur mycket du jobbar och signalerar till din chef om det blir för mycket.
  • Rätt till semester. Enligt semesterlagen ska du vara ledig under semestern. Din chef kan inte kräva att du är tillgänglig genom att läsa mejl eller svara i telefon.
  • Håll isär fritid och arbetstid. Fritiden får aldrig ses som potentiell arbetstid. Den personliga utvecklingen under fritiden har ett värde i sig. För att kroppen ska återhämta sig på bästa sätt behövs bra sömn men även lugna perioder under vaken tid.
  • Rätt teknik. It-lösningarna ska vara ett stöd för den som jobbar, inte leda till nya förväntningar och krav. Organisation och verksamhet ska styra hur man väljer att använda ny teknik.
  • Håll på gränserna. Gränser för andras förväntningar på din tillgänglighet bestäms i er tillgänglighetspolicy, ditt anställningsavtal eller kollektivavtal.
  • Beredskap och jour. Om du är i beredskap eller har jour utanför arbetstid ska du ha ersättning för det. En del har beredskap och jour schemalagt, andra har det i form av ett allmänt lönepåslag. Arbetsgivarens förväntningar får ändå inte överskrida de gränser som finns för övertid, jour och beredskap i kollektivavtalet eller Arbetstidslagen.
  • Vobba. När du vobbar ska arbetsgivaren betala för arbetstiden och Försäkringskassan för tiden du vårdar ditt barn. Om du är hemma med ett sjukt barn är det inte konstigt att du passar på att jobba lite medan barnet sover. Kom bara ihåg att meddela Försäkringskassan och arbetsgivaren hur mycket du jobbade, så att du får rätt ersättning och rätt lön.

Kan er arbetsmiljö förbättras?

Digital arbetsmiljö

Digital arbetsmiljö

Hållbart arbetsliv, Fika

Många är nöjda med sin digitala arbetsmiljö men många upplever den också som stressande. Bjud in till en fika och prata om hur den kan bli bättre.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar