Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Är du i riskzonen för utbrändhet?

Många av oss har arbeten som kräver mycket och där tempot är högt. Men för mycket stress kan göra oss sjuka. Lär dig tyda kroppens signaler på utbrändhet − och sätt stopp i tid.

All stress är inte dålig. Tvärtom kan den hjälpa oss att klara utmaningar och prestera bättre. Men när vi utsätts för stress under en längre tid och inte får tillräcklig återhämtning kan den bli skadlig. Att "gå in i väggen", alltså att drabbas av utmattningssyndrom – blir allt vanligare.

Tecken på att du stressar för mycket

  • Du sover dåligt och är trött även när du vilat.
  • Du blir lätt irriterad och känner dig orolig.
  • Du glömmer saker, har svårt att koncentrera dig och att planera.
  • Du kan även få fysiska besvär som yrsel, värk och hjärtklappning.

Dags för förändring

Om du märker att kroppen reagerar negativt på stress behöver något förändras. Fundera över vad det är som gör dig stressad och prioritera att hitta tid för återhämtning. Ta kontakt med din chef om det är situationen på jobbet som gör dig stressad.

Tips: Förändra en stressig arbetsmiljö

Din rätt till ett mänskligt arbetsliv

Var alltid uppmärksam på hur du mår och hur du har det på jobbet! Du har rätt till ett mänskligt arbetsliv där du mår bra och utvecklas på jobbet. Är du med i Vision kan du ta kontakt med ett lokalt ombud på din arbetsplats eller ringa våra rådgivare på Vision Direkt. De kan svara på alla frågor om dina rättigheter och ge tips på hur du kan påverka och förbättra din situation på jobbet. Så att du kan göra ditt jobb till din dröm. 

Kontakta Vision Direkt

Gå med i Vision

Ännu inte medlem i Sveriges snabbast växande fackförbund för tjänstemän inom välfärden? Bli medlem idag – de tre första månaderna är kostnadsfria.

Tänk på att medlemsanmälan bara gäller till Vision, inte till A-kassan Vision. Vill du ha hjälp med att byta till A-kassan Vision från annan a-kassa?

Så blir du medlem i a-kassan (a-kassanvision.se).

 

 

Kan er arbetsmiljö förbättras?

Mer arbetsglädje

Mer arbetsglädje

Hållbart arbetsliv, Fika

Det ska vara kul att gå till jobbet! Bjud in till en fika och prata om hur ni kan påverka så att ni får ännu mer arbetsglädje på jobbet.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar