Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

warning icon

Systemunderhåll för Mina sidor

  • Kvinna masserar sin nacke framför datorskärm.

Är du i riskzonen för utbrändhet?

Många av oss har arbeten som kräver mycket och där tempot är högt. Men för mycket stress kan göra oss sjuka. Lär dig tyda kroppens signaler på utbrändhet − och sätt stopp i tid.

Vad är stress?

Stress är en reaktion i kroppen som kan uppstå i situationer som kräver extra ansträngning. Det kan handla om en fysisk eller mental ansträngning, allt från att hinna med en buss till att ha mycket att göra på jobbet.

All stress är inte dålig. Tvärtom kan den hjälpa oss att klara utmaningar och prestera bättre. Men när vi utsätts för stress under en längre tid och inte får tillräcklig återhämtning kan den bli skadlig. Att gå in i väggen, alltså att drabbas av utmattningssyndrom, blir allt vanligare.

Hur reagerar kroppen på stress?

Här ser du några vanliga tecken på att du stressar för mycket:

  • Du sover dåligt och är trött även när du har vilat.
  • Du blir lätt irriterad och känner dig orolig.
  • Du glömmer saker, har svårt att koncentrera dig och att planera.
  • Du kan även få fysiska besvär som yrsel, värk och hjärtklappning.

Om du märker att kroppen reagerar negativt på stress behöver något förändras. Fundera över vad det är som gör dig stressad och prioritera att hitta tid för återhämtning. Ta kontakt med din chef om det är situationen på jobbet som gör dig stressad.

Tips: Förändra en stressig arbetsmiljö

Du har rätt till ett mänskligt arbetsliv

Var alltid uppmärksam på hur du mår och hur du har det på jobbet. Du har rätt till ett mänskligt arbetsliv där du mår bra och utvecklas.

Är du med i Vision kan du kontaktad ett lokalt ombud på din arbetsplats eller ringa våra rådgivare på Vision Direkt. De kan svara på alla frågor om dina rättigheter och ge tips på hur du kan påverka och förbättra din situation på jobbet – så att du kan göra ditt jobb till din dröm. 

Kontakta Vision Direkt

Gå med i Vision

Är du ännu inte medlem i Vision? Vi är Sveriges snabbast växande fackförbund för tjänstemän inom välfärden. Bli medlem i dag – de tre första månaderna är kostnadsfria!

Tänk på att medlemsanmälan bara gäller till fackförbundet Vision, inte till A-kassan Vision. Vill du ha hjälp med att byta till A-kassan Vision från annan a-kassa?

Så blir du medlem i a-kassan (a-kassanvision.se).

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss