Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Är du i riskzonen för utbrändhet?

Många av oss har arbeten som kräver mycket och där tempot är högt. Men för mycket stress kan göra oss sjuka. Lär dig tyda kroppens signaler på utbrändhet − och sätt stopp i tid.

Vad är stress?

Stress är en reaktion i kroppen som kan uppstå i situationer som kräver extra ansträngning. Det kan handla om en fysisk eller mental ansträngning, allt från att hinna med en buss till att ha mycket att göra på jobbet.

All stress är inte dålig. Tvärtom kan den hjälpa oss att klara utmaningar och prestera bättre. Men när vi utsätts för stress under en längre tid och inte får tillräcklig återhämtning kan den bli skadlig. Att gå in i väggen, alltså att drabbas av utmattningssyndrom, blir allt vanligare.

Hur reagerar kroppen på stress?

Här ser du några vanliga tecken på att du stressar för mycket:

  • Du sover dåligt och är trött även när du har vilat.
  • Du blir lätt irriterad och känner dig orolig.
  • Du glömmer saker, har svårt att koncentrera dig och att planera.
  • Du kan även få fysiska besvär som yrsel, värk och hjärtklappning.

Om du märker att kroppen reagerar negativt på stress behöver något förändras. Fundera över vad det är som gör dig stressad och prioritera att hitta tid för återhämtning. Ta kontakt med din chef om det är situationen på jobbet som gör dig stressad.

Tips: Förändra en stressig arbetsmiljö

Du har rätt till ett mänskligt arbetsliv

Var alltid uppmärksam på hur du mår och hur du har det på jobbet. Du har rätt till ett mänskligt arbetsliv där du mår bra och utvecklas.

Är du med i Vision kan du kontaktad ett lokalt ombud på din arbetsplats eller ringa våra rådgivare på Vision Direkt. De kan svara på alla frågor om dina rättigheter och ge tips på hur du kan påverka och förbättra din situation på jobbet – så att du kan göra ditt jobb till din dröm. 

Kontakta Vision Direkt

Gå med i Vision

Är du ännu inte medlem i Vision? Vi är Sveriges snabbast växande fackförbund för tjänstemän inom välfärden. Bli medlem i dag – de tre första månaderna är kostnadsfria!

Vi erbjuder

  • Lönecoachning och karriärtjänster
  • En vass inkomstförsäkring
  • Inflytande på jobbet

Tänk på att medlemsanmälan bara gäller till fackförbundet Vision, inte till A-kassan Vision. Vill du ha hjälp med att byta till A-kassan Vision från annan a-kassa?

Så blir du medlem i a-kassan (a-kassanvision.se).

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss