Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Kvinna lutar huvudet mot handen.

Stresskollen

Alltför många av oss blir i dag sjuka av stress. Men så behöver det inte vara. Med verktyget Stresskollen kan du ta pulsen på din arbetssituation. Det tar bara två minuter.

Stresskollen är ett test som handlar om förutsättningarna för ditt arbete Det handlar om din arbetsbelastning, din möjlighet att påverka arbetstider och det sociala stödet från såväl kollegor som chefer.

Använd Stresskollen för att fundera över dina förutsättningar och hämta inspiration till ett ännu bättre arbetsliv. Just nu har över 15 000 personer gjort Stresskollen. Resultatet visar att många upplever brister i sin arbetssituation, främst kopplat till arbetsbelastning och otydliga roller och uppdrag.

Genom att göra testet får du tillfälle att fundera över hur du har det på jobbet. Vilka delar trivs du med, och vad skulle kunna göra din arbetsmiljö ännu bättre?

Gör Stresskollen

Hur väl stämmer påståendena in på din situation? Värdera mellan 1 och 10, där 1 betyder stämmer inte alls och 10 betyder stämmer helt.

Förebygg stress i arbetslivet – så går det till

I filmen nedan får du lära dig mer om hur vi kan förebygga stress på jobbet med stöd av lagar och föreskrifter.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss