Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Att jobba med det du brinner för

Många av Visions medlemmar har förmånen att få jobba med det de brinner för. Att jobba i ideella eller idéburna organisationer som till exempel kyrkor och samfund är speciellt och positivt på många sätt. Det gäller också många som jobbar inom socialt arbete, vård och omsorg, kulturarbeten och liknande.

Samvetsstress och hälsorisker

Det ger många gånger energi och drivkraft att få möjligheten att jobba med det man brinner för. Jobbet är kanske mer än "ett jobb".

Trots allt som är roligt och positivt med att vara engagerad i sitt arbete finns det saker att tänka på. Precis som i alla arbeten kan brist på resurser och förutsättningar leda till stress och dålig arbetsmiljö. Men det finns också risk för det som kallas samvetsstress. Framför allt kan samvetsstress uppstå i kontaktyrken med mycket relationer med klienter, patienter, elever och anhöriga. Stressen uppstår då man upplever att det inte går att följa sitt samvete i arbetet. Risken är då att man känner att man inte kan leva upp till förväntningarna från omgivningen, och tvingas minska sina ambitioner och tona ner sitt samvete för att orka.

Att ha en lojal och personligt engagerad personal är ett stort ansvar för arbetsgivaren, så ingen arbetar för mycket. Det gäller även om den som är anställd väljer detta själv.

Det ska aldrig leda till hälsorisker att gå till jobbet.

Är du mycket engagerad i ditt jobb? Grattis, men tänk på det här

  • Arbetstidslagen finns på grund av hälsoskäl. Arbetar du mycket mer än ordinarie arbetstid, eller inte får tid att återhämta dig efter en intensiv period, riskerar du i längden din hälsa. Se till att ta raster på jobbet. Har du flexibel arbetstid och din övertidsersättning är utköpt, kom ihåg att det är ersättningen för några få övertidstimmar. Din arbetstid är fortfarande begränsad.
  • Prata med din chef om din arbetssituation. Det är härligt med ett jobb som man är engagerad i, men det betyder också att du gör en större insats av ditt eget "jag" i jobbet och därmed riskerar du att drabbas av samvetsstress om verksamhetens ambition inte går i takt med din egen ambitionsnivå. Prata också med dina kolleger. Är ni fler som upplever samma sak, gå ihop och framför era åsikter och eventuella förbättringsförslag. Använd Vision!
  • Är du på en arbetsplats där många är sjuka på grund av stress och utmattning? Ta upp det på en arbetsplatsträff och med chefen. Kan ni organisera arbetet på ett annat sätt, kan det sociala klimatet förbättras, vad behöver chefen för att kunna genomföra förbättringar?
  • Använd skyddsombudet och Vision. Framför ni krav på att er arbetssituation är ohållbar för hälsan utan att få gehör är det dags att gå den formella vägen då ett skyddsombud kan begära åtgärd enligt arbetsmiljölagen och facket kan begära överläggning om förbättringsbehov av arbetsfördelning i verksamheten.

Nyheter

Så minskar du risken för kognitiv överbelastning vid distansarbete

Arbetsdagen börjar och du tar plats vid ditt köksbord som blivit din nya arbetsplats. Du går igenom mejlen under morgonens första digitala möte samtidigt som olika chattkanaler pockar frenetiskt på din uppmärksamhet. Det borras inne hos grannen och både katt och sambo rör sig i bakgrunden. Känner du igen dig? Du är inte ensam. Den kognitiva påfrestningen på hjärnan ökar när vi jobbar mer digitalt. Så här kan du göra för att minska störningar i hemmakontoret.  2021-04-28

Så skapar du en mer jämställd arbetsplats

Vision jobbar aktivt för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill skapa en arbetsplats där alla känner sig välkomna och inkluderande. Här är 5 tips för hur du kan vara med och bidra till en mer jämställd arbetsplats.  2021-03-08

Uppmärksamma trakasserier – extra viktigt vid distansarbete

Förebyggande insatser är avgörande för att motverka sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Utsattheten har inte minskat till följd av coronapandemin då många jobbar på distans, däremot har det blivit svårare att upptäcka. Så här kan du som chef agera.  2021-03-01

6 tips till motivation i hemmakontoret

Julen är över och de flesta har nu återvänt till jobbet efter en härlig ledighet. Men att börja jobba igen när hemmet är den nya arbetsplatsen är en speciell situation som lätt kan leda till brist på motivation. Så här kan du göra för att peppa dig själv inför jobbstarten i hemmakontoret!  2021-01-14

Till arkivet

Kan er arbetsmiljö förbättras?

Mer arbetsglädje

Mer arbetsglädje

Hållbart arbetsliv, Fika

Det ska vara kul att gå till jobbet! Bjud in till en fika och prata om hur ni kan påverka så att ni får ännu mer arbetsglädje på jobbet.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar