Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Två kollegor sitter på en varsin puff.

Checklista: Undvik negativ stress på jobbet

Det finns sätt att motverka stress innan den uppstår. Här är några saker du kan tänka på för att minska risken till negativ stress på ditt jobb.

  • Ta pauser. Jobba inte på lunchrasten och se till att ta fikaraster med dina arbetskamrater. Pauserna gör att du kan bli mer effektiv under din arbetstid.
  • Prata med kollegerna och chefen. När du har för många arbetsuppgifter kan du lätt känna dig isolerad och ensam med allt du har att göra. Att prata om problemen kan ge dig nya infallsvinklar. Det är viktigt att chefen får reda på om din situation är på väg att bli ohållbar och vilken lösning du tror skulle vara bra.
  • Bryt ner projekt i mindre delar. En oöverstiglig arbetsuppgift kan verka mer kontrollerbar om du bryter ner den i mindre delprojekt. Har du flera projekt på gång samtidigt kan du göra en tidsaxel och lägga in vad som behöver bli gjort vid olika tidpunkter. Glöm inte att räkna med den löpande verksamheten också. Går det inte ihop? Prata med chefen, som då lättare kan få en överblick av problemet.
  • Samarbeta och våga be om hjälp. När det går – gör saker tillsammans med kollegor. Var då tydliga med vem som är ansvarig för vilken arbetsuppgift, och håll varandra uppdaterade om hur det går.
  • Prata om rätten att säga nej. Att säga nej när du inte har tid kan kännas svårare än att ta på sig en uppgift, särskilt om det innebär att en arbetskamrat får göra jobbet i stället. Diskutera på en arbetsplats­träff hur tillåtet det är att säga nej. Det är inte enskildas fel när tiden inte räcker till. Chefen har i uppgift att fördela arbetsuppgifterna så att ingen får för mycket.
  • Be om feedback. Att få feedback när något är färdigt ger en känsla av att arbetet är slutfört. Avsätt tid för reflektion och utvärdering.
  • Se till att du får tillräcklig vila och återhämtning. Att arbeta intensivt och mycket under en period är inte skadligt, men perioder med hög stress måste följas av återhämtning. Behovet av återhämtning beror till stor del på den belastning som du är utsatt för, både arbetsrelaterad stress och stress i privatlivet. Även andra faktorer kan påverka återhämtningsbehovet, till exempel ålder, hälsotillstånd och livsstil.

Stress på jobbet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss