Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Två kollegor vid bärbar dator intill ett rum med bokhyllor.

Fysisk arbetsmiljö

Din fysiska arbetsmiljö handlar om dina arbetsredskap och den lokal du vistas i. Den ska vara anpassad både efter föreskrifter och rekommendationer och efter dig som person, så att du inte skadar dig eller blir sjuk av ditt arbete. Här kan du läsa om reglerna för fysisk arbetsmiljö.

Vad är fysisk arbetsmiljö?

Fysisk arbetsmiljö kan vara skrivbord och stolar, datorer, värme, utrymme, ventilation eller buller. Det finns utförliga regler och mätbara gränsvärden för hur din fysiska arbetsmiljö ska utformas.

Arbetsmiljöverket ger ut föreskrifter som reglerar det mesta i vår fysiska arbetsmiljö, ofta väldigt detaljerat. Arbetsgivaren är skyldig att veta vad som står i föreskrifterna och ansvarar för att reglerna följs.

Föreskrifter om arbetsplatsens utformning (av.se)

Luft och temperatur

Lufttemperaturen är en del av din fysiska arbetsmiljö. Vid lätt, stillasittande arbete bör luft­temperaturen ligga på 20–24 grader vintertid och 20–26 grader sommartid, enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter. Om den avviker från det under en längre tid bör det undersökas och vid behov åtgärdas. Det finns dock inga regler som uttryckligen kräver att arbetet ska avbrytas på grund av tillfälligt låg eller hög temperatur inomhus.

I extrema fall kan dock skyddsombudet utnyttja sin rätt att stoppa arbetet på arbetsplatsen om det behövs. Ta kontakt med din arbetsgivare eller lokala fackliga företrädare om arbetsmiljön inte känns bra.

Vid kortvariga värmeböljor där inomhustemperaturen är ungefär samma som utomhus­temperaturen behövs normalt sett inga särskilda åtgärder, enligt föreskrifterna. Däremot kan det behövas åtgärder om det gäller arbeten där ökat riskbeteende kan innebära olycksfall.

Ergonomi – anpassa jobbet efter människan

En bra ergonomisk miljö är mer än bra stolar och höj- och sänkbara skrivbord. Den fysiska arbetsmiljön ska vara anpassad efter dig som individ, den du är just nu – man eller kvinna, 25 eller 60 år, lång eller kort eller om du har någon funktionsnedsättning.

När ditt arbete inte är anpassat efter dig riskerar du belastnings­skador. Det är viktigt att se upp för tunga lyft, obekväma eller statiska arbets­ställningar och ensidigt upprepat arbete till exempel vid datorn. Finns det dessutom fysisk eller mental stress ökar risken för belastningsskador ännu mer.

Läs mer om arbetsmiljö, hitta verktyg och checklistor

Är du chef?

Som chef är du särskilt viktig för arbetsmiljön. Din arbetsgivare måste ge dig de förutsättningar du behöver. Du kan få stöd i ditt uppdrag av Vision Chef.

Vision Chef

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss