Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Två kollegor samtalar om arbetsmiljöfrågor.

Arbetsmiljöfrågor – det kan du göra som medarbetare

Det är arbetsgivarens ansvar att åtgärda brister i arbetsmiljön. Samtidigt är det alla medarbetares ansvar att säga till så fort ni märker ett problem. Här får du tips på vad du kan göra för att lyfta arbetsmiljöfrågor på arbetsplatsen.

Det finns olika sätt att ta upp arbetsmiljö­frågor på arbetsplatsen beroende på vad det gäller. Men en huvudregel är att inte låta det dra ut på tiden och hoppas att problemet löser sig ändå. Det gör det oftast inte.

Utgå från vilka som berörs av problemet

Är det bara du själv som berörs av ett problem i arbetsmiljön? Ta i så fall upp frågan enskilt med din chef eller skyddsombudet, i stället för hela arbetsgruppen.

Är det flera som berörs? Ta upp problemet till diskussion på en arbetsplatsträff, där ni försöker komma fram till en gemensam lösning.

Arbetsplatsträff

Ta hjälp av skyddsombudet

Du kan ta upp arbetsmiljöfrågor med ditt skyddsombud, som kan föra dem vidare till arbetsgivaren. Skyddsombudet har viktiga befogenheter när det gäller arbetsmiljön och får utbildning av arbetsgivaren och av Vision. Till exempel kan skyddsombudet kräva en skriftlig plan från arbetsgivaren över hur ett problem ska åtgärdas. Skyddsombud kan till och med stoppa arbetet om problemet innebär allvarliga risker för liv och hälsa.

Skyddsombud

Intresseförhandla med arbetsgivaren

Du och dina kollegor kan intresseförhandla med arbetsgivaren i frågor som ni vill arbeta med. I en intresseförhandling är det Vision – genom medlemmarna – som tar initiativ och vill åstadkomma en förändring. Oftast gäller intresseförhandlingar frågor som är nära vardagen i jobbet, till exempel friskvård och specifika arbetsmiljöfrågor.

Intresseförhandling

Kontakta Vision för vidare stöd

Ordnar det sig ändå inte, trots att du har tagit upp problemet på arbetsplatsen? Kontakta Visions center i ditt område som kan hjälpa dig att driva frågan vidare.

Visions center

Kontakta Vision

Är du chef?

Som chef är du särskilt viktig för arbetsmiljön. Din arbetsgivare måste ge dig de förutsättningar du behöver. Du kan få stöd i ditt uppdrag av Vision Chef.

Vision Chef

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss