Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Utbildningsmaterial

Här kan du som ska arrangera en utbildning i en avdelning eller klubb hämta det material som du behöver.

Material för Visions utbildningar

En styrelse som gör skillnad

Beställ material från Sensus

I utbildningen används studie­materialet En styrelse som gör skillnad som du beställer från Sensus studieförbund, samt utbildnings­material som du beställer från Vision.

Visions material består av utbildnings­material för deltagare, stadgar och intyg samt ett körschema och powerpoint för kursledaren eller den som leder utbildningen. Det är många bilder i powerpointen, där vi i körschemat rekommenderar ett urval av dessa bilder och övningar. Visions mål för utbildningen och styrdokument finns med i Sensus powerpoint. Ni väljer själva hur ni vill genomföra utbildningen med stöd av materialet. Vi rekommenderar att ni beställer kursledare så att hela styrelsen kan delta aktivt.

Under våren 2023 har Sensus uppdaterat studie­materialet och det kan användas för båda digitala och fysiska utbildningar.

Beställningsinformation En styrelse som gör skillnad (pdf)

Vill ni genomföra utbildningen i hybridform? Börja då med att läsa igenom Sensus tips för hybridmöten och ha en dialog med kursledarna för att säkerställa att ni har rätt förutsättningar. Vi rekommenderar att ni genomför utbildningen fysiskt eller på distans för alla, eftersom det brukar vara smidigast.

Tips om hybridmöten (pdf)

Registrera utbildning och deltagare

Alla utbildningar ska registreras i Visions kurs­administrativa system. Det gör du på Mina Sidor på vision.se. Kontakta Mina Sidor-supporten om du behöver stöd: minasidor@vision.se.

Om Sensus samverkan med fackförbund (sensus.se)

De utbildningar och material som Sensus tar fram finansieras av statsbidrag. Som studieförbund har Sensus uppdraget att främja demokrati och öka människors engagemang i samhället. När du beställer material kan avdelningen eller klubben välja om ni vill samverka med Sensus och rapportera verksamheten eller inte. Vid samverkan lämnar Sensus deltagar­uppgifterna vidare till Folkbildnings­rådet.

Stöd och kontakt

Behöver ni stöd för att komma igång, planera eller genomföra utbildningen på egen hand? Kontakta utbildning@vision.se eller din kontaktperson på Sensus.

Sensus och facken – (pdf)

Behöver ni beställa kursledare gör ni det på sidan Arrangera utbildning. Där hittar ni information om vad som gäller vid kursledar­beställning och också mer information om vad ni bör tänka på när ni anordnar en utbildning.

Arrangera utbildning

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss