Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Huvudskyddsombud samtalar med medarbetare.

Stöd för dig som är huvudskyddsombud

Här hittar du som huvudskyddsombud hur du kan få stöd i arbetsmiljöärenden och vem du kan vända dig till vid behov.

Förbundets arbetsmiljöarbete är prioriterad verksamhet och i Vision finns gedigen kunskap inom arbetsmiljöområdet. En av pelarna i det lokala arbetsmiljöarbetet utgörs av Visions över 5500 skyddsombud och 500 huvudskyddsombud (HSO).

Inom kansliorganisationen finns även god kompetens i arbetsmiljöfrågorna, såväl vid resurscentret som inom de sju centren där arbetsmiljöansvariga ombudsmän finns vid varje center.

Din lokala organisation eller den egna skyddsorganisationen

Många av Visions förtroendevalda är rutinerade och har stor erfarenhet. Glöm inte att involvera och rådfråga eventuella förtroendevalda i din lokala organisation och använd dessa som en resurs.

Ibland – särskilt vid arbetsmiljöärenden som handlar om en hel arbetsplats eller arbetsgrupp – kan även andra fackliga huvudskyddsombud i skyddsorganisationen utgöra stöd.

Visions nätverksträffar för huvudskyddsombud

Visions center anordnar regelbundna nätverksträffar för huvudskyddsombud. Oftast deltar det aktuella centrets arbetsmiljöansvariga ombudsman samt andra förbundsanställda, regionala ombudsmän på dessa träffar. Använd gärna detta nätverk till bland annat ärendehandledning.  

Visions ärendegång

När du som huvudskyddsombud behöver kvalificerat stöd i en arbetsmiljöfråga ska du i första hand kontakta Vision Direkt. Använd helst förtroendevalda-slingan och identifiera dig med bank-id. Om ditt ärende skulle kräva ytterligare hantering utöver den rådgivning du får skickar Vision Direkt frågan vidare till ditt center.

Som ett andra alternativ kan du som huvudskyddsombud skicka ett mejl till centrets e-postadress. Du kommer då att få en kontakt från ditt center.

Kontakta Vision

Visions center

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss