×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

GDPR – för dig som förtroendevald

Från den 25 maj 2018 gäller en ny EU-förordning i Sverige med nya regler kring hur vi får hantera personuppgifter. Det påverkar hur du kan hantera uppgifter i ditt fackliga uppdrag. Här finns riktlinjer till stöd för dig som förtroendevald i Vision.

Vad är GDPR?

GDPR är en förkortning som betyder General Data Protection Regulation. GDPR är en EU-förordning som trädde i kraft den 25 maj 2018. Förordningen ersätter den svenska Personuppgiftslagen, PUL, och syftar till att enskilda ska få större kontroll över sina personuppgifter samt underlätta för företag att bedriva handel inom EU.

Hur påverkar det Vision?

GDPR slår fast att facklig tillhörighet – precis som till exempel politisk åsikt och sexuell läggning - är en känslig personuppgift. Vision som fackförbund hanterar därmed massor av känsliga personuppgifter. Det är uppgifter som vi så att säga lånat av våra medlemmar. Det ligger i vårt intresse att ta hand om dessa uppgifter på ett så ansvarsfullt och säkert sätt som möjligt.

Här har vi samlat information till dig som är förtroendevald.

Visions dataskyddsombud

Då det ingår i Visions kärnverksamhet att hantera känsliga personuppgifter ska förbundet utse ett så kallat dataskyddsombud, DSO.

Dataskyddsombudet ska övervaka att Vision följer dataskyddsförordningen. Det innebär bland annat att

  • samla in information om hur organisationen behandlar personuppgifter
  • kontrollera att organisationen följer bestämmelser och interna styrdokument
  • informera och ge råd inom organisationen.

Dataskyddsombudet ska också

  • ge råd om konsekvensbedömningar
  • vara kontaktperson för Datainspektionen
  • vara kontaktperson för de registrerade och personalen inom organisationen
  • samarbeta med Datainspektionen, till exempel vid inspektioner.

Visions dataskyddsombud heter Therése Alsing och Henrik Björnklint. Du når dem via e-post: dataskyddsombud@tco.se.

Policy för säker hantering av personuppgifter

Visions förtroendevalda hanterar ofta känsliga personuppgifter. Förbundsstyrelsen har därför beslutat om en policy "Säker hantering av personuppgifter" som beskriver hur förtroendevalda på bästa sätt ska hantera medlemmars personuppgifter. Policyn handlar bland annat om lagring och gallring av personuppgifter, mejlhantering, , delning av personuppgifter med mera. Läs policyn (pdf) 

Personuppgiftsbiträden
Vision arbetar med flera olika underleverantörer. Det kan vara en reklambyrå, en IT-leverantör, en samarbetspartner eller liknande. Om Vision delar personuppgifter med någon av dessa då behöver vi sluta ett personuppgiftsbiträdesavtal med den leverantören. Detta för att säkerställa att våra medlemmars personuppgifter tas om hand i enlighet med GDPR. Dessa avtal är ingen nyhet men vi uppdaterar dem under våren för att de ska svara upp till GDPR.

Utbildning
Som en del i GDPR-anpassningen genomförs ett antal olika utbildnings- och kompetenshöjande insatser.  All anställd personal kommer att utbildas i GDPR och en e-utbildning har lanserats för förtroendevalda. Det är viktigt att du som förtroendevald genomför e-utbildningen! Till utbildningen (inloggning krävs)

Har du frågor om GDPR?
Har du frågor och funderingar som inte besvaras i Visions e-utbildning, FAQ om GDPR eller på annat sätt – vänligen maila dataskyddsansvarig@vision.se.

Externa länkar om GDPR:

 

Nyheter

Digitala årsmötet - så går det till

Om en månad är det dags för Visions första helt digitaliserade årsmöte. Årsmötets processledare Kajsa Qvist berättar hur det kommer att gå till.  2019-09-06

Jokkmokk vände rekryteringstrenden

Fler chefer med renodlat ansvar, ett nytt stipendium för de som vill plugga vidare och närhet till kommunens stödfunktioner. Det är några av framgångsfaktorerna som under de senaste åren förbättrat rekryteringsläget inom socialtjänsten i Jokkmokks kommun.  igår kl 06:51

Svårt men åt rätt håll med rekrytering till socialtjänsten

Det har blivit något lättare att rekrytera medarbetare till socialtjänsten. Men fortfarande anser 44 procent av landets socialchefer att det är fortsatt svårt att hitta personal, det visar årets upplaga av Visions Socialchefsrapport.  igår kl 06:51

Vision vill forma framtidens arbetsliv

Under hösten fortsätter Vision att träffa medlemmar på arbetsplatser, mässor, fikarum, över telefonen och på sociala medier.  för 12 dagar sedan

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

1323 nya medlemmar under september

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Fråga Vision Direkt

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar mellan 8 och 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se. Du kan även chatta vardagar 9-15.

Till chatten

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb