Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Almega tjänsteföretagen

Kollektivavtalet för dig som jobbar på en friskola som tillhör Almega Tjänsteföretagen ger dig förmåner som gäller din lön och dina anställningsvillkor. Avtalet gäller från 1 januari 2022 och tills vidare.

Villkorsavtalet löper tillsvidare och årets avtalsöversyn resulterade i följande ändringar:

  • Föräldrapenningtillägg utbetalas månatligen från och med 1 januari 2022.
  • Partsarbetet om uppehållsanställningar återupptas 2022.
  • Vision blir part på bilagan om skolresor.
  • Uppräkning av de fasta ersättningarna sker den 1 november 2022. 

Ditt kollektivavtal

Här är några av de förmåner du får genom kollektivavtalet. Särskilda villkor gäller i vissa fall, så läs i avtalstexten för att få reda på vilka villkor som gäller för dig.

Din lön

Avtalet ger dig rätt till ett årligt lönesamtal med din chef, där ni pratar om din arbetsinsats i förhållande till de lönekriterier ni bestämt på arbetsplatsen. Innan lönesamtalet äger rum ska arbetsgivaren diskutera med dig och dina kollegor om grunderna för lönesättningen. I lönesamtalet ska din chef ge dig ett förslag till ny lön. Om du inte är nöjd ska du säga till din chef, som då måste vänta i tre veckor med att fastställa lönen. Kontakta också Vision med en gång, antingen din klubb om det finns en sådan på arbetsplatsen, eller Visions center i din region. Vision kan under de tre veckorna begära förhandling med arbetsgivaren om din lön.

Löneavtalet löper tillsvidare och löneöversyn gäller från 1 mars varje år. Det har ingen bestämd procentsats för lönehöjning. Din lön ska sättas enligt handlingsplanen och utifrån de kriterier ni bestämt på arbetsplatsen. 

Semester

Enligt semesterlagen har du rätt till 25 semesterdagar per år. När du har semester får du semesterlön och semestertillägg. Avtalet ger möjlighet att komma överens med arbetsgivaren om fler semesterdagar. 

Uppsägningstid

Om du vill säga upp dig från arbetsgivaren har du mellan en och tre månaders uppsägningstid, beroende på hur länge du varit anställd.

Om du blir uppsagd av arbetsgivaren har du 1-6 månaders uppsägningstid, beroende på hur länge du varit anställd.

Föräldraledighetstillägg

Om du är föräldraledig och varit anställd hos arbetsgivaren minst ett år i följd, får du ett extra tillägg från arbetsgivaren, så att du tillsammans med föräldraförsäkringen får 90 procent av din lön. Tiden du får föräldraledighetstillägg beror på hur länge du varit anställd men utges under maximalt 180 dagar. 

Extra ledig dag om nationaldagen är på en lördag eller söndag

Om du har ordinarie arbetstid förlagd måndag till fredag och är anställd den 6 juni, har du rätt att ta ut en ledig dag någon gång under det kalenderår som nationaldagen infaller på en lördag eller söndag. Du ska komma överens med arbetsgivaren om vilken dag du tar ut.

Tjänstepension

Utöver den allmänna pensionen betalar arbetsgivaren in till din tjänstepension som du får med ditt kollektivavtal. Det är ITP-planen som gäller för dig. Den innehåller olika delar. Vilka de är och vad de innebär, beror på när du är född.

Det här är ITP (collectum.se)

Sjukdom och arbetsskador

I pensionssystemet ITP ingår en tjänstegrupplivförsäkring som innebär att om du blir skadad i tjänsten får du ersättning. Det finns också möjlighet att välja till efterlevande- och familjeförsäkring.

Dina kollektivavtal

Almega tjänsteföretagen: Friskola

Anställningsvillkor

Almega Tjänsteföretagen, Skola/förskola
Dina villkor som är kopplade till anställning: semester, arbetstid, ledighet, föräldraledighet, sjuklön, uppsägning med mera.

Förhandlingsprotokoll avtal 2020

Almega Tjänsteföretagen
Fristående förskola, fritidsverksamhet, grundskola, uppdragsutbildning och gymnasieskola

Löneavtalet

Almega Tjänsteföretagen, Skola/förskola
Löneavtalet handlar om din lön och löneprocessen på din arbetsplats.

Redogörelsetext med räkneexempel

Almega Tjänsteföretagen, Skola/förskola
För karensavdraget

Tilläggsavtal perioden 1 maj–31 juli 2020

Almega Tjänsteföretagen, Skola/förskola

Gör skillnad på jobbet med Engagemangskiosken

Rätt lön från början

Rätt lön från början

Lön, Filmvisning

Det är viktigt för Visions medlemmar att få rätt lön från början. Visa filmen "Rätt lön från början" för sommarjobbare eller praktikanter.

Gör skillnad på jobbet!

Vad engagerar er på er arbetsplats? I Engagemangskiosken kan ni själva plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ert eget intresse och era egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar