Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Tre kollegor på rad vid ett bord.

Kollektivavtal med Almega Tjänsteföretagen

Jobbar du på en friskola som är ansluten till Almega Tjänsteföretagen? Då omfattas du av kollektivavtal som gäller din lön och dina arbetsvillkor.

Avtalet gäller från 1 januari 2022 och tills vidare.

Den årliga revisionen av avtalet är genomförd för 2023. Lönen revideras den 1 mars för alla Visions medlemmar utom lärare utan lärarlegitimation. För lärare utan legitimation revideras lönen den 1 september, tillsammans med övriga lärare.

Villkor i avtalet med Almega Tjänsteföretagen

Här är några av de villkor som finns i Visions kollektivavtal med Almega Tjänsteföretagen. Särskilda villkor gäller i vissa fall, så läs i avtalstexten för att få reda på vilka villkor som gäller för dig.

Lönekriterier och lönesamtal

Du omfattas av ett löneavtal som löper tillsvidare. Lönerevision sker den 1 mars varje år. Avtalet har ingen bestämd procentsats för löneökning, utan din lön ska sättas enligt handlingsplanen och utifrån de lönekriterier som ni har bestämt på arbetsplatsen.

Löneavtal

Kollektivavtalet ger dig rätt till ett årligt lönesamtal med din chef, där ni pratar om din arbetsinsats i förhållande till lönekriterierna. Innan lönesamtalet ska arbetsgivaren diskutera grunderna för lönesättningen med dig och dina kollegor.

Om du inte är nöjd med förslaget till ny lön ska du säga det till din chef, som då måste vänta i tre veckor med att fastställa lönen. Under den tiden kan Vision begära förhandling med arbetsgivaren om din lön. Kontakta din Vision-klubb på arbetsplatsen eller Visions center i ditt område.

Lönesamtal

Semester

Enligt semesterlagen har du rätt till 25 semesterdagar per år. Kollektivavtalet ger möjlighet att komma överens med arbetsgivaren om fler semesterdagar. När du har semester får du semesterlön och semestertillägg.

Semester

Uppsägningstid

Om du vill säga upp dig själv har du 1–3 månaders uppsägningstid, beroende på hur länge du har varit anställd.

Om du blir uppsagd av arbetsgivaren har du mellan 1–6 månaders uppsägningstid, beroende på hur länge du har varit anställd.

Uppsägningstid

Föräldraledighetstillägg

Om du är föräldraledig får du ett extra tillägg från arbetsgivaren om du har varit anställd hos arbetsgivaren minst ett år i följd. Tillsammans med föräldra­penningen från föräldra­försäkringen får du då totalt 90 procent av din lön.

Hur länge du får föräldraledighets­tillägg beror på hur länge du har varit anställd, men maximalt under 180 dagar.

Föräldrapenning

Extra ledig dag om nationaldagen är en lördag eller söndag

Under kalenderår som nationaldagen infaller på en lördag eller söndag har du rätt att ta ut en ledig dag, om din ordinarie arbetstid är förlagd måndag till fredag och du är anställd den 6 juni. Du ska komma överens med arbetsgivaren om vilken dag du tar ut.

Röda dagar och helgdagar

Tjänstepension: ITP

Arbetsgivaren betalar in till din tjänstepension, som du tjänar in utöver din allmänna pension när du har kollektivavtal.

Tjänstepension

Tjänstepensionen som gäller för dig inom Almega Tjänsteföretagens avtalsområde kallas ITP. ITP innehåller olika delar beroende på när du är född. Du kan läsa mer om ITP på Avtalats webbplats.

Det här är ITP (avtalat.se)

Försäkring mot sjukdom och arbetsskador

I pensionssystemet ITP ingår en tjänste­gruppliv­försäkring. Den innebär att du får ersättning om du blir skadad i tjänsten. Du har också möjlighet att välja till efterlevande- och familjeförsäkring.

Avtalsförsäkringar

Anmäla arbetsskada

Stöd vid omställning

Vision har ett omställningsavtal med Almega Tjänsteföretagen. Det innebär att du kan få stöd om du behöver ställa om i arbetslivet.

Omställningsorganisationen TRR hanterar omställningen för arbetsgivare inom Almega Tjänsteföretagen. Kollektivavtalet inkluderar insatser vid arbetsbrist och kompletterande stöd vid studier under arbetslivet från 1 oktober 2022.

Omställning i arbetslivet

Dina kollektivavtal – avtalslista

Här hittar du de avtal som gäller inom Almega Tjänsteföretagen.

Avtal om villkor och lön friskolor

Almega Tjänsteföretagen, Skola/förskola
Dina villkor som är kopplade till anställning, bland annat semester, arbetstid, ledighet, föräldraledighet, sjuklön och uppsägning.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss