Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Anställd bläddrar i papper i en pärm.

Kollektivavtal med Arbetsgivaralliansen

Är du anställd på en folkhögskola, i en frikyrka eller hos en ideell arbetsgivare inom vård- och omsorgsområdet? Då är det troligt att du och dina kollegor följer kollektivavtalet med Arbetsgivaralliansen.

Vision har förhandlat fram ett kollektivavtal med olika branschavtal med Arbetsgivaralliansen. Avtalet ger dig rättigheter som gäller till exempel lön, inflytande och utvecklingssamtal.

Branschavtal för Arbetsgivaralliansen

Här hittar du Visions branschavtal med Arbetsgivaralliansen. Välj din bransch för att se vilka villkor och avtal som gäller dig.

Är du anställd av en verksamhet som tillämpar avtalet Ideell och idéburen organisation? Visions partsställning på det avtalsområdet övergick till Unionen den 1 maj 2020.

Avtalsområde Arbetsgivaralliansen – ideell och idéburen organisation (pdf)

Stöd från Trygghetsrådet TRS vid omställning

Vision har ett omställningsavtal med Arbetsgivaralliansen. Det innebär att du kan få stöd om du behöver ställa om i arbetslivet.

Trygghetsrådet TRS är den omställnings­organisation som hanterar omställningen för Arbetsgivaralliansen. Avtalet inkluderar både insatser vid arbetsbrist och kompletterande stöd vid studier under arbetslivet från 1 oktober 2022.

Omställning i arbetslivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss