Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Tvåminutersfilm om hur du förbereder dig för ditt lönesamtal.

Lönesamtal – förbered dig

Lönesamtalet är en avstämning som ska ge en bild av hur din chef ser på det jobb du gör. Samtalet ska sedan leda vidare till vilken lön du får. Här hittar du tips på hur du förbereder dig inför ditt lönesamtal.

Lönesamtalet ska vara en dialog. Det bästa är om både du och chefen lämnar samtalet med känslan av att ni är överens. Du ska kunna koppla beskrivningen av din prestation till den löneökning du får.

Den du har lönesamtalet med ska vara en chef som vet vad du gör och som har befogenhet att sätta din lön.

Checklista inför lönesamtalet

Tänk igenom punkterna i den här checklistan för att förbereda dig inför lönesamtalet.

Ta reda på vad som påverkar lönen på din arbetsplats

För att lönesamtalet ska bli bra behöver du veta hur dina arbetsinsatser bedöms. Vilka lönekriterier och vilken lönepolitik gäller på arbetsplatsen, och vad innebär de för dig? Hur hänger dina arbetsinsatser, din lön och verksamhetens mål ihop? Fråga ditt Vision-ombud och din chef om det direkt när du påbörjar en ny anställning.

Vad påverkar lönen?

Titta tillbaka på tidigare samtal

Gå tillbaka till ditt förra lönesamtal. Vad kom ni överens om och vad har hänt sedan dess?

Du kan också titta på vad ni bestämde under ditt senaste utvecklingssamtal. Hur har du utvecklats och vad har du åstadkommit? Hur har dina arbetsuppgifter förändrats? Hur har du bidragit till att ni lyckats nå de uppsatta målen? Hur påverkar du för att ni ska komma längre? Plocka gärna fram konkreta exempel.

Utvecklingssamtal

Kolla lönestatistiken

Titta på lönestatistiken och jämför din lön med andra som har liknande arbetsuppgifter. Hur har din lön och lönerna i din yrkesgrupp utvecklats? Du kan också fråga ditt Vision-ombud eller ringa Vision Direkt för rådgivning.

Lönestatistik

Prata med kollegorna om lönen

Diskutera lön med dina kollegor. Förbered er för era lönesamtal tillsammans!

Överväg andra förmåner

Inom flera avtalsområden kan du förutom lön också begära andra förmåner, till exempel kortare arbetstid eller extra lediga dagar. Kontakta Vision för att få reda på vad du bör tänka på när det gäller förmånerna.

Kontakta Vision

Sammanfatta dina argument

Sammanfatta och skriv ner dina argument i punkter. Använd de punkterna under lönesamtalet.

Ta gärna hjälp av det här dokumentet för att förbereda dig innan lönesamtalet och följa upp samtalet efteråt.

Lönesamtalet – förbered dig (pdf)

Ta hjälp av Vision inför lönesamtalet

Vision kan hjälpa dig på flera sätt inför lönesamtalet.

  • Vision på din arbetsplats vet mer om hur löneprocessen går till där du jobbar, och kan ge dig tips inför ditt lönesamtal. Kontakta den klubb eller avdelning som du tillhör.

    Hitta avdelningar och klubbar
  • Du kan få tips inför lönesamtalet av vår rådgivning Vision Direkt. Där kan du få lönecoachning och råd om hur du kan tänka och agera på lönesamtalet.

    Lönecoachning
  • Du hittar även mer information om lön, lönesamtal och löneprocessen i ditt kollektivavtal.

    Kollektivavtal

Lär dig mer om lönesamtal

Här hittar du mer material och tips från Vision inför lönesamtalet.

Se vår lönestatistik

Här kan du hitta lönestatistik baserat på över 100 000 löner. Du kan jämföra din lön med andra baserat på till exempel sektor, yrke och var i Sverige du jobbar.

Logga in som medlem i Vision för att ta del av lönestatistiken. Är du inte medlem kan du prova på vår lönestatistik genom att lämna dina uppgifter.

Logga in Prova på

Så gör du för att testa

Inte medlem i Vision? Fyll i dina uppgifter så får du se lönestatistiken under en begränsad period.

Jag godkänner villkoren. Vision kommer att kontakta dig för att berätta vad Vision kan göra för dig och erbjuda medlemskap i Vision. Dina personuppgifter används bara för detta ändamål. 

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss