Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Kvinna sitter hos sin lekande dotter och knappar på en dator.

Föräldrapenning

När du är hemma med ditt barn får du föräldrapenning från föräldra­försäkringen. Enligt många kollektivavtal får du dessutom en extra ersättning från din arbetsgivare, så kallad föräldralön eller föräldrapenningtillägg.

Föräldrapenning är en ersättning du får från föräldra­försäkringen när du är hemma med ditt barn. Föräldrapenningen grundas på lönen du hade innan du blev föräldraledig.

Föräldraförsäkringen (försäkringskassan.se)

Föräldralön och föräldrapenningtillägg

På många arbetsplatser finns kollektivavtal om föräldralön, eller föräldrapenning­tillägg som det också kallas. Föräldralön innebär att arbetsgivaren lägger på 10 procent av din lön, så att du tillsammans med föräldrapenningen får 90 procent av din lön när du är hemma med ditt barn.

De flesta av Visions medlemmar har kollektivavtal som ger föräldralön under fem månader. Fråga Vision vad som gäller hos din arbetsgivare.

Kontakta Vision

Hitta ditt kollektivavtal

Är föräldraledighet semesterlönegrundande?

När du är föräldraledig och får havandeskaps­penning eller föräldrapenning är 120 dagar semesterlönegrundande. Det betyder att du tjänar in semester som om du hade arbetat i 120 dagar. Om du är ensamstående förälder gäller i stället 180 dagar.

Semester

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss