Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • En grupp kollegor samtalar över en fika.

Ett öppet Vision

Vision arbetar för att vara ett inkluderande och öppet förbund för förtroendevalda och medlemmar. Målet är att fler ska känna att Vision välkomnar just dem som medlemmar. Här finns tips och inspiration för hur du som förtroendevald kan arbeta för ett öppet Vision.

Tipslista för ett öppet Vision

Vision har tagit fram en tipslista som du som förtroendevald kan använda när du ska planera en aktivitet. Tipslistan är en hjälp att komma igång och fundera på hur era aktiviteter är anpassade efter era medlemmar och potentiella medlemmar.

Utgå från dina egna förutsättningar och vad som är möjligt i just er planering. Varje litet steg mot ett öppet Vision är ett steg i rätt riktning.

Tipslista för ett öppet Vision (pdf)

Främjartekniker

Under möten, utbildningar, och workshops arbetar Vision med främjartekniker för att ha ett bra debattklimat. Genom främjartekniker lyfter vi varandra och skapar ett öppet Vision.

Främjartekniker (pdf)

Podd om inkludering

De flesta håller ju med om att Vision ska vara öppet och inkluderande och att vi ska vara det på alla nivåer av förbundet. Men hur gör vi för att det inte bara ska bli fina ord om att vi tycker det är viktigt? Den frågan diskuteras i ett avsnitt ur podden Maskineriet.

Maskineriet om inkludering (podcasts.nu)

Webbinarier om inkludering

Under 2021 genomförde Vision två spännande webbinarier. Båda webbinarierna finns att titta på i efterhand.

Berättelser kring inkludering

Under en timme kan du som medlem, arbetsplatsombud eller förtroendevald  få inspiration från upplevelser av eller brist på inkludering. Detta är ett webbinarium för dig som vill få höra andras berättelser, få hopp och en känsla av att förändring är möjlig!

Dalia Eid, 2:e vice ordförande i Vision, inledde webbinariet och delade med sig av sin berättelse.

Webbinarium: Berättelser kring inkludering

Presentation om berättelser kring inkludering (pptx)

Aktiva åtgärder för inkludering

I det här webbinariet får du som förtroendevald tips på hur ni kan arbeta med aktiva åtgärder för att öka takten i ert inkluderings­arbete. Detta är ett webbinarium för dig som vill ha inspiration och tips på hur just du kan tänka om aktiva åtgärder.

Mariela Ferré Hofman, ledamot i Visions förbundsstyrelse, inleder webbinariet. Hon berättar varför hon tycker att inkludering är viktigt och ger ett exempel på hur det går att arbeta med aktiva åtgärder. Under träffen får du med dig diskussions­frågor att diskutera med andra förtroendevalda och tillsammans fundera på hur ni kan öka takten i ert inkluderings­arbete.

Webbinarium: Aktiva åtgärder för inkludering

Presentation om aktiva åtgärder för inkludering (pptx)

Har du ett gott exempel? Hör av dig!

Under åren 2021–2024 arbetar Vision med att lyfta goda exempel på hur förtroendevalda och medlemmar jobbar för ett öppet Vision. Exemplen visar vilka hinder, utmaningar och möjligheter som arbetet kan innebära. Du kan ta del av exemplen i Visions handlingskraftskarta och själv inspireras.

Handlingskraftskartan

Har du själv ett bra exempel? Dela med dig av din berättelse så att andra kan inspireras av dig! Hör av dig till vår processledare Max Ås via mejl till max.as@vision.se för att boka in en intervju.

Visions arbete med inkludering

Under 2021 undersökte vi hur inkluderingen ser ut i Vision idag. Hur bra är vi på att engagera medlemmar och vara inkluderande? Har vi låga trösklar in i förbundet? Hur ser det ut internt i förbundet – lever vi som vi lär? Resultatet av undersökningen är del av en förstudie som kollar på hur vi kan bli fler engagerade.

Vi jobbar med projektet En arbetsplats för alla. Där arbetar vi för att leva som vi lär, så att vi ska kunna driva förändring på våra arbetsplatser. Målet är att alla våra medlemmar ska må bra på jobbet.

En arbetsplats för alla

Ställningstagande mot sexuella trakasserier

Vision tar en tydlig ställning mot alla former av sexuella övergrepp och
trakasserier. Vi har en nolltolerans internt i förbundet.

Alla medlemmar och förtroendevalda uppmanas att anmäla händelser som inträffar vid aktiviteter som anordnas av Vision. Det gäller om du blir utsatt, eller ser någon bli utsatt, för kränkande särbehandling, trakasserier och sexuella trakasserier.

Anmälan om kränkande särbehandling vid Visions aktiviteter

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss