Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Förtroendevalda i en workshop.

Planer för förbättringar i Vision-appen

2022-02-15

Under januari genomfördes en serie workshops om Mina sidor med referensgruppen för digital utveckling, och den här veckan skickas en enkät om digitala verktyg ut till förtroendevalda. Samtidigt pågår ett arbete med att förbättra inloggningen i Vision-appen och se över stabiliteten.

Störningar i inloggningen

Under de senaste veckorna har det varit problem med inloggningen på vision.se, Mina sidor och i Vision-appen. Felen har varit hos Visions driftleverantör och leverantör av bank-id. Vi uppskattar om ni fortsätter rapportera om ni upplever problem till antingen Mina Sidor Supporten eller Vision Direkt som har öppet mellan kl 8-20. Återkopplingen från er som användare är oerhört viktig för att vi snabbt ska kunna påbörja felsökning av systemen.

Kontakta Vision

Enkät i januari/februari

Den här veckan skickas en enkät om de digitala verktygen för förtroendevalda. Enkäten syftar till att ge en bild av användningen och upplevelsen av verktygen. Resultatet kommer sedan att ligga till grund för det fortsatta arbetet med utveckling och förbättring av digitala verktyg.

Mina sidor

Under januari genomfördes en serie workshops om Mina sidor med referensgruppen för digital utveckling som genererade en stor mängd förbättringsförslag. Vi kommer att försöka göra så mycket som möjligt av förslagen. Vissa behöver vi skjuta på, andra går kanske aldrig att realisera men förhoppningsvis kan vi göra mycket relativt snabbt. Stort tack till referensgruppen!

Appen

I början av detta år ser vi över den del av appen som riktar sig mot förtroendevalda. Fokusgrupper med förtroendevalda om behov och önskemål för appen planeras. Arbete pågår med att förbättra inloggningen i appen och se över stabiliteten.

Nytt utskicksverktyg

Ett nytt utskicksverktyg för förtroendevalda lanserades i januari. Nya funktioner och högre säkerhet är några av nyheterna.

Verktyget som når du via Mina sidor och ska göra det enklare och mer GDPR-säkert för förtroendevalda att kommunicera med medlemmarna. Det nya verktyget ska helt ersätta det tidigare verktyget som hittades under varumärkesportalen – även kallat designmallarna.

Mina sidor (logga in)

Varumärkesportalen

Förutom ett helt nytt utseende tillkommer nya och förbättrade funktioner som exempelvis:

  • Infoga egna bilder
  • Göra urval på arbetsgivare/arbetsställe
  • Förbättrad textredigering
  • Kunna se utskick skapade av andra i min avdelning/klubb
  • Följa upp utskick, se skickade, studsar samt öppningar
  • Ingen separat inloggning

Utbildningar i det nya verktyget kommer att erbjudas i samband med lansering. Observera att mejlutskicksfunktionen i varumärkesportalen som idag används för utskick, kommer att stängas ner under våren 2022. Se till att spara ner det du eventuellt vill ha kvar innan dess.

Referensgrupp digital utveckling

Har du synpunkter på Visions digitala verktyg till förtroendevald är du mer än välkommen att vara med i referensgruppen för digitala utveckling. Gruppen är mycket värdefull för oss. Anmäl dig gärna till: kommunikation@vision.se

Parallellt med detta jobbar vi med att bli ännu snabbare och mer transparenta med vad som sker inom området. Både förbundsstyrelsen och kansliets ledningsgrupp följer arbetet och försöker löpande skapa förutsättningar för att både det som finns idag ska fungera och för att utveckla nya former av stöd.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss