Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • En man deltar i videomöte hemma i soffan.
    Om du bara har mindre symptom och orkar jobba kan du arbeta hemifrån.

Därför ska du stanna hemma från jobbet när du är krasslig

Om du känner dig krasslig ska du stanna hemma från jobbet, dels för att inte smitta någon annan, dels för att du lättare ska kunna återhämta dig. Att arbeta hemifrån kan vara en lösning om du bara har mindre symtom.

När ska jag stanna hemma från jobbet?

Det kan vara svårt att avgöra när det är läge att stanna hemma från jobbet och inte, exempelvis om du bara känner dig lite snuvig. Generellt finns dock inga knep för att lista ut om du kan jobba eller inte, utan det är väldigt individuellt.

Det kan vara bra att komma ihåg att du inte bara riskerar att smitta andra om du går till jobbet. Du kan också försämra möjligheten till återhämtning och tillfriskning. Du kan också försämra möjligheten till återhämtning och tillfriskning. Dessutom kan det vara svårt att orka genomföra vissa arbetsuppgifter om du känner dig risig på jobbet.

Saker att tänka på om du är förkyld och funderar på att jobba 

  • Stanna hemma vid minsta förkylningssymptom.
  • Om du ska jobba hemifrån behöver du lyssna på kroppen. Kommer du att orka?
  • Gå inte till jobbet om du har feber.
  • I början av en förkylning är smittorisken som värst.
  • Oavsett symptom – tvätta händerna ofta och hosta alltid i armvecket. 

Jobba hemifrån om du kan och orkar 

En lösning kan vara att jobba hemifrån om du orkar. På de flesta arbetsplatser ledde coronapandemin till en ökad medvetenhet kring smittorisker, och öppnade även upp för fler möjligheter att arbeta hemifrån. 

Detta har lett till ett förändrat beteende gällande sjukdom och arbete. Acceptansen för att arbeta hemifrån vid exempelvis förkylningssymptom har ökat.  

Förändrad syn på sjukdom och arbete efter pandemin 

En effekt av coronapandemin är att de flesta nu stannar hemma från jobbet när de känner sig sjuka – något som tidigare inte varit helt självklart.

År 2017 gick sju av tio till jobbet fast de inte känt sig helt krya, enligt statistik från Arbetsmiljöverket. Flertalet av de som gick till arbetet med sjukdomssymptom hade dessutom gjort det flera gånger under året. 

När covid-19-viruset sedan bröt ut gällde Folkhälsomyndighetens råd att stanna hemma vid minsta symptom. I dag finns inte de riktlinjerna kvar, men det har fått oss att tänka om kring våra levnadsmönster. 

Om smittspridningen skulle öka 

Hur pandemier utvecklas över tid är svårt att sia om. Skulle en ny situation med hög samhällsspridning uppstå är det viktigt att följa de råd som Folkhälsomyndigheten och andra ansvariga myndigheter utfärdar.

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar