Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • En man deltar i videomöte hemma i soffan.
    Om du bara har mindre symtom och orkar jobba kan du arbeta hemifrån.

Stanna hemma vid förkylning

Om du känner dig förkyld ska du stanna hemma från jobbet, dels för att inte smitta någon annan, dels för att du lättare ska kunna återhämta dig. Att arbeta hemifrån kan vara en lösning om du bara har mindre förkylningssymtom.

När ska man stanna hemma från jobbet?

Det kan vara svårt att avgöra när det är läge att stanna hemma från jobbet och inte, exempelvis om du bara känner dig lite snuvig. Generellt finns dock inga knep för att lista ut om du kan jobba eller inte, utan det är väldigt individuellt.

Kom ihåg att du inte bara riskerar att smitta andra om du går till jobbet. Du kan också försämra möjligheten till återhämtning och tillfrisknande. Dessutom kan det vara svårt att orka genomföra vissa arbetsuppgifter om du känner dig risig på jobbet.

Saker att tänka på om du är förkyld och funderar på att jobba

  • Om du ska jobba hemifrån behöver du lyssna på kroppen. Kommer du att orka?
  • Gå inte till jobbet om du har feber.
  • I början av en förkylning är smittorisken som värst.
  • Oavsett symtom – tvätta händerna ofta och hosta alltid i armvecket.

Om du blir sjuk

Jobba hemifrån om du kan och orkar

En lösning kan vara att jobba hemifrån om du orkar. På de flesta arbetsplatser ledde coronapandemin till en ökad medvetenhet om smittorisker, och öppnade även upp för fler möjligheter att arbeta hemifrån.

Detta har lett till ett förändrat beteende när det gäller sjukdom och arbete. Acceptansen för att arbeta hemifrån vid exempelvis förkylning har ökat.

Det flexibla arbetslivet

Förändrad syn på sjukdom och arbete efter pandemin

En effekt av coronapandemin är att de flesta nu stannar hemma från jobbet när de känner sig sjuka – något som tidigare inte har varit helt självklart.

År 2017 gick sju av tio till jobbet fast de inte känt sig helt krya, enligt statistik från Arbetsmiljöverket. Flertalet av de som gick till arbetet med sjukdomssymtom hade dessutom gjort det flera gånger under året.

När covid-19-viruset sedan bröt ut gällde Folkhälsomyndighetens råd att stanna hemma vid minsta symtom. I dag finns inte de riktlinjerna kvar, men det har fått oss att tänka om kring våra levnadsmönster.

Om smittspridningen skulle öka

Hur pandemier utvecklas över tid är svårt att sia om. Skulle en ny situation med hög samhällsspridning uppstå är det viktigt att följa de råd som Folkhälsomyndigheten och andra ansvariga myndigheter utfärdar.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss