Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Tre kollegor samtalar i en soffa på kontoret.

Vad kostar det att bli medlem i Vision?

Vilken medlemsavgift du betalar till Vision beror på vilken inkomst du har. Använd räknaren för att se ungefär vad din fackavgift blir. Är du under 30 år har du lägre medlemsavgift, och om du studerar är medlemskapet gratis under hela studietiden.

Räkna ut din medlemsavgift

Räknaren visar genomsnittliga medlemsavgifter för dig som jobbar. Avgiften kan variera beroende på om du är medlem i en avdelning eller klubb. Avgift till a-kassan tillkommer om du väljer att gå med i den.

Fyll i din månadslön

Här är några exempel på avgifter, som gäller från 2021.

Månadslön Månadsavgift
0 kr 60 kr
6 000 kr 73 kr
8 000 kr 97 kr
12 000 kr 145 kr
15 000 kr 182 kr
18 000 kr 218 kr
19 000 kr 230 kr
20 000 kr 242 kr
21 000 kr 268 kr
22 000 kr 280 kr
22 750 kr 290 kr
23 000 kr 292 kr
23 649 kr och uppåt  299 kr

Inkomstförsäkringen ingår i avgiften

Visions inkomstförsäkring ingår i medlemsavgiften. Tack vare den kan du få upp till 80 procent av din lön före skatt om du skulle bli av med jobbet, tillsammans med ersättningen från a-kassan. Visions inkomstförsäkring gäller upp till 160 dagar och omfattar medlemmar till och med 65 år.

Så fungerar inkomstförsäkringen

Du kan läsa mer om a-kassans ersättning och villkor hos A-kassan Vision.

A-kassan Vision (akassanvision.se)

Prova Vision i tre månader utan kostnad

När du blir ny medlem i Vision bjuder vi på hela medlemsavgiften under tre månader. Då får du tillgång till alla våra tjänster gratis. Det som tillkommer är avgiften till a-kassan om du även väljer att gå med där.

Bli medlem i Vision

Efter tre månader övergår medlemskapet automatiskt till ett medlemskap som du betalar för. 

Under 30 år? 100 kronor för hela första året

Du som är under 30 år betalar bara 100 kronor för hela första året när du blir medlem. Avgiften till a-kassan tillkommer om du går med där.

Erbjudandet kan bara utnyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Medlem under 30

Före detta studentmedlem? 100 kronor för hela första året

Har du varit studentmedlem i Vision och ska börja jobba? Som nyutexaminerad betalar du bara 100 kronor för hela det första året som ordinarie medlem. Avgiften till a-kassan tillkommer.

Erbjudandet kan bara utnyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Är du student? Kostnadsfritt för hela studietiden!

Som student har du möjlighet att gå med i Vision kostnadsfritt – för hela studietiden!

Bli studentmedlem

Föräldraledig, arbetslös eller sjukskriven? 

Din medlemsavgift till Vision beror på vad du har för inkomst. Inkomst kan exempelvis vara lön, föräldrapenning, a-kasseersättning och sjukpenning. Avgiften räknas i procent av din inkomst.

Du har rätt till minimiavgiften om du

  • är arbetslös utan ersättning
  • fullgör första värnpliktstjänstgöring
  • gör samhällstjänst
  • har beviljats skuldsanering
  • har sjukersättning på 100 procent.

Om din inkomst förändras

När du får en ny anställning eller ändrad inkomst, till exempel om du blir sjukskriven, ska du kontakta oss så snart som möjligt för att få rätt avgift. Vi har möjlighet att ändra avgiften två månader bakåt. Om du har sjukpenning kan din avgift ändras från den fjärde månaden du är sjukskriven.

Du kan själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor. För vissa frågor behöver vi bekräfta din identitet med mobilt bank-id. Ha därför din enhet med mobilt bank-id tillgänglig.

Mina sidor (logga in)

Kontakta Vision om du vill ha hjälp att ändra inkomst.

Kontakta Vision

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Vi erbjuder

En vass inkomstförsäkring. Högre lön och en skjuts i karriären. Schysta medlemsförmåner.

Bli medlem nu