Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

 • Två kollegor samtalar.

Vilken fackavgift har Vision?

Vad kostar det att vara med i facket? Det beror på vilken inkomst du har. Använd räknaren för att se ungefär vad din fackavgift blir till Vision. Är du under 30 år har du lägre medlemsavgift, och om du studerar är medlemskapet gratis under hela studietiden.

Räkna ut din fackavgift

Vad ditt medlemskap kostar beror på vad du tjänar. Fackavgiften kan också variera beroende på om du är medlem i en lokal avdelning eller klubb.

Använd räknaren här nedanför för att se vad din avgift skulle bli preliminärt.

Vad kostar medlemskapet för dig?

Du behöver ange en arbetsgivare

Hittar du inte din arbetsgivare? Kontakta Vision

Bli medlem nu

Så beräknas fackavgiften till Vision

Din fackavgift är uppdelad i tre delar: en förbundsavgift, en lokalavgift och en eventuell avgift för inkomstförsäkring. I räknaren ovan kan du se vad du skulle betala för varje del av avgiften.

 • Förbundsavgift. Förbundsavgiften till Vision beror på vad du tjänar. Den beräknas utifrån en avgiftsmodell i olika steg.
 • Lokalavgift. En stor del av Visions verksamhet bedrivs lokalt på arbetsplatserna av engagerade medlemmar och förtroendevalda. Därför betalar du en lokalavgift till din avdelning eller klubb. Den lokala avgiften sätts av medlemmarna själva, vanligtvis under ett årsmöte, och kan därför variera mellan olika klubbar och avdelningar. Även din inkomst påverkar vad du betalar i lokalavgift.
 • Avgift för inkomstförsäkringen. Om du tjänar över 27 500 kronor i månaden betalar du även en avgift för vår inkomstförsäkring. Om du har lägre månadslön än så betalar du inte den här avgiften, eftersom du i dagsläget inte har nytta av inkomstförsäkringen.

  Visions inkomstförsäkring

Så här ser stegen i Visions avgiftsmodell ut, beroende på vilken lön du har:

 • 0–9 999 kr/mån: 47 kr + lokal avgift
 • 10 000–15 999 kr/mån: 100 kr + lokal avgift
 • 16 000–19 999 kr/mån: 160 kr + lokal avgift
 • 20 000–22 999 kr/mån: 200 kr + lokal avgift
 • 23 000–24 999 kr/mån: 230 kr + lokal avgift
 • 25 000–27 499 kr/mån: 240 kr + lokal avgift
 • 27 500+ kr/mån: 240 kr + lokal avgift + 12 kr för inkomstförsäkringen

Prova Vision i tre månader utan kostnad

När du blir ny medlem i Vision bjuder vi på hela medlemsavgiften under tre månader. Då får du tillgång till alla våra tjänster gratis. Det som tillkommer är avgiften till a-kassan om du även väljer att gå med där.

Bli medlem i Vision

Efter tre månader övergår medlemskapet automatiskt till ett medlemskap som du betalar för. 

Är du student, nyutexaminerad eller under 30?

Vision har specialerbjudanden för dig som blir studentmedlem, har varit studentmedlem eller är under 30 år när du går med hos oss.

 • Student – kostnadsfritt för hela studietiden. Som student har du möjlighet att gå med i Vision helt gratis – ingen fackavgift för hela studietiden!

  Bli studentmedlem

 • Före detta studentmedlem – 100 kronor för första året. Har du varit studentmedlem i Vision och ska börja jobba? Som nyutexaminerad betalar du bara 100 kronor för hela det första året som ordinarie medlem. Avgiften till a-kassan tillkommer. Erbjudandet kan bara utnyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

  Från studier till jobb

 • Under 30 år – 100 kronor för första året. Du som är under 30 år betalar bara 100 kronor för hela första året när du blir medlem. Avgiften till a-kassan tillkommer om du går med där. Erbjudandet kan bara utnyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

  Medlem under 30

Är fackavgiften avdragsgill?

Fackavgiften är inte längre avdragsgill. Möjligheten att göra skatteavdrag för medlemsavgiften avskaffades 2019.

Föräldraledig, arbetslös eller sjukskriven? 

Din fackavgift till Vision beräknas på din inkomst. Inkomsten kan exempelvis vara lön, föräldrapenning, a-kasseersättning eller sjukpenning.

Men i vissa fall har du rätt till minimiavgiften för medlemskapet i Vision. Det gäller om du

 • är arbetslös utan ersättning
 • fullgör första värnpliktstjänstgöring
 • gör samhällstjänst
 • har löneutmätning
 • har beviljats skuldsanering
 • har sjukersättning eller aktivitetsersättning på 100 procent.

Om din inkomst förändras

När du får en ny anställning eller ändrad inkomst, till exempel om du blir sjukskriven, ska du kontakta oss så snart som möjligt för att få rätt fackavgift. Vi har möjlighet att ändra avgiften två månader bakåt. Om du har sjukpenning kan din avgift ändras från den fjärde månaden du är sjukskriven.

Du kan själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor. För vissa frågor behöver vi bekräfta din identitet med mobilt bank-id. Ha därför din enhet med mobilt bank-id tillgänglig.

Mina sidor (logga in)

Kontakta Vision om du vill ha hjälp att ändra inkomst.

Kontakta Vision

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Vi erbjuder

En vass inkomstförsäkring, stöd i karriären och schysta medlemsförmåner.

Bli medlem nu

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss