Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

  • Kvinna sitter utomhus med handen för pannan.

Sjuk på semestern – det här gäller

Om du blir sjuk under din semester har du rätt att avbryta din ledighet och sjukanmäla dig i stället. Då räknas inte sjukdagarna som semesterdagar, och du kan ta ut semesterdagarna vid ett annat tillfälle i stället. Du kan också avbryta semestern för vab.

Vad gör du om du blir sjuk på semestern?

Om du blir sjuk under en pågående semester kan du avbryta semestern och byta den mot sjukledighet. Det gör du genom att direkt sjukanmäla dig till arbetsgivaren och anmäla att du vill att en eller flera dagar inte ska räknas som semesterdagar.

Du kan också avbryta semestern om ditt barn blir sjukt och du behöver vabba. Tänk att det är samma regler för sjukdom som hade gällt om du inte hade varit på semester.

Syftet med semesterlagen är att du som arbetstagare ska få tid för vila och rekreation. För att du ska kunna göra det så förutsätts det att du inte är sjuk eller behöva vabba. Detta är anledningen till att det är möjligt att begära avräkning från semester­ledigheten vid sjukdom eller vab.

Semesterlagen

Så sjukanmäler du dig under semestern

Hör av dig på en gång till din arbetsgivare och berätta att du är sjuk och önskar avbryta din ledighet.

Om du behöver lämna sjukintyg ska du göra det i god tid, precis som vanligt. Du kan behöva lämna sjukintyg om du är sjuk i mer än sju dagar. I vissa fall kan du också behöva lämna ett förstadagsintyg som visar vilken dag du blev sjuk.

Om du blir sjuk

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss