Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Medlemsavgift vid föräldraledighet

När du är föräldraledig beräknas din medlemsavgift till Vision utifrån vilken inkomst, precis som när du arbetar. Det är viktigt att du meddelar Vision om du blir föräldraledig och din inkomst förändras.

Medlemsavgiften beror på din inkomst

Din medlemsavgift till Vision beror på vad du har för inkomst. Som inkomst räknas både lön, föräldrapenning och andra ersättningar som a-kasseersättning och sjukpenning. Avgiften räknas i procent av din inkomst.

Räkna ut din medlemsavgift

I vissa fall har rätt till minimiavgiften i stället för en procent av din inkomst. Det gäller till exempel om du är arbetslös utan ersättning eller har sjukersättning på 100 procent.

Kontakta oss om din inkomst ändras

När du får ändrad inkomst, till exempel om du blir föräldraledig, ska du kontakta oss på Vision så snart som möjligt så att du får rätt avgift. Vi har möjlighet att ändra avgiften retroaktivt i upp till två månader. Vid sjukpenning kan din avgift ändras från fjärde månaden.

Notera att vi bara korrigerar din avgift om din bruttoinkomst är mindre än 23 650 kronor per månad. Tjänar du mer än så gäller alltid samma avgift.

Kontakta Visions medlemsenhet på medlem@vision.se för att uppdatera dina uppgifter. Du kan även uppdatera dina uppgifter själv på Mina sidor. För vissa frågor behöver vi bekräfta din identitet med mobilt bank-id.

Mina sidor (logga in)

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar