Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Kvinna pratar i telefon.

Börja jobba efter föräldraledighet

Går föräldraledigheten mot sitt slut? Det finns några saker du behöver tänka på när du planerar återgång till arbete efter föräldraledighet.

Ha ett samtal med din chef inför återgång till arbetet

Senast en månad innan du kommer tillbaka från föräldraledigheten passar det bra att ha en träff med din chef för att planera för din återgång till arbetet. Hur tänker du dig att dina uppgifter och arbetstider ska se ut när du börjar jobba igen? Ditt liv som förälder ser annorlunda ut än förut. Du har rätt till både ett yrkesliv och ett familjeliv. Arbetsgivaren måste skapa förutsättningar för att det ska kunna gå ihop för dig.

Återkoppla till samtalet du hade med din chef före föräldraledigheten. Vad var det ni kom överens om? Finns det något som du vill ändra på?

Vänta barn – förbered din föräldraledighet

Rätt till samma tjänst och arbetsvillkor

Utgångspunkten är att du har rätt till samma tjänst som du hade innan du gick på föräldraledighet, eller likvärdigt arbete.

Det står i föräldraledighetslagen att din arbetsgivare inte får missgynna dig för att du varit föräldraledig. Det innebär att arbetsgivaren inte får ge dig en sämre tjänst, mindre i lön eller i övrigt sämre villkor för att du varit föräldraledig.

Vill du gå ner i arbetstid?

Fram till att ditt barn är åtta år har du rätt att förkorta din normala arbetstid med upp till en fjärdedel, enligt föräldraledighetslagen. Är det ett alternativ för dig? Diskutera dina planer med din chef, så att ni har god framförhållning att bestämma hur ni ska lösa dina arbetsuppgifter.

Former av föräldraledighet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss