Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Börja jobba igen efter föräldraledighet

Går föräldraledigheten mot sitt slut? Det finns några saker du behöver tänka på när du planerar att snart komma tillbaka till jobbet.

Ha ett samtal med din chef

Senast en månad innan du kommer tillbaka från din föräldraledighet passar det bra att ha en träff med din chef för att planera för din återkomst till arbetet. Hur tänker du dig att dina uppgifter och arbetstider ser ut när du börjar jobba? Ditt liv som förälder ser annorlunda ut än förut. Du har rätt till både ett yrkesliv och ett familjeliv. Arbetsgivaren måste skapa förutsättningar för att det ska kunna gå ihop för dig.

Återkoppla till samtalet du hade med din chef före ledigheten. Vad var det ni kom överens om? Finns det något som du vill ändra på?

Vill du gå ner i arbetstid?

Fram till att ditt barn är åtta år har du enligt Föräldraledighetslagen rätt att förkorta din normala arbetstid med upp till en fjärdedel. Är det ett alternativ för dig? Diskutera dina planer med din chef, så att ni har god framförhållning att bestämma hur dina arbetsuppgifter ska lösas.

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar