Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Dygnsvila

Som arbetstagare har du rätt till 11 timmars sammanhållen ledighet per dygn, så kallad dygnsvila. Dygnsvilan styrs av arbetstidslagen. För kommuner och regioner gäller numera ändrade regler om undantag från 11 timmars dygnsvila i kollektivavtalet.

11 timmars dygnsvila enligt lag

Enligt arbetstidslagen ska du ha minst 11 timmars sammanhållen ledighet per 24-timmarsperiod. Det kallas för dygnsvila.

24-timmarsperioden kan börja räknas vilken tid som helst på dygnet, så länge det är samma klockslag hela schemaperioden. Den tidpunkt som 24-timmarsperioden börjar kallas för dygnsbryt. Du och dina kollegor kan dock ha olika tidpunkter för dygnsbryt.

Arbetstidslagen

Ändrade regler om undantag inom kommun och region

Den 1 oktober 2023 ändrades reglerna om dygnsvila i kollektivavtalet HÖK. Det avtalet gäller för kommuner, regioner, kommunalförbund och vissa företag inom Sobonas område.

Kollektivavtal för kommun och region

Kollektivavtal med Sobona

Ändringarna innebär att möjligheterna att göra undantag från huvudregeln om 11 timmars dygnsvila är mer restriktiva än tidigare. Det finns också andra regler i avtalet som ska skydda dig som arbetstagare, till exempel om kompenserande vila och hur den ska förläggas. Reglerna ändras för att avtalet ska följa EU:s arbetstidsdirektiv.

Vad innebär ändringarna för dig?

De nya reglerna gör till exempel att du som arbetstagare inte får arbeta hela dygn, eftersom det alltid måste finnas 11 timmars sammanhängande ledighet under en 24-timmarsperiod.

Reglerna är till för att skydda dig som arbetstagare från att jobba alltför långa pass.

Det här är regler som gäller inom avtalsområdet efter ändringarna:

  • Dygnsvila och arbete måste ske växelvis. Det går inte att lägga dygnsvilan i början av en 24-timmarsperiod och sedan i slutet av nästa 24-timmarsperiod, så att du sammanlagt arbetar 26 timmar i sträck. I stället behöver ett arbetspass följas av dygnsvila, därefter arbete och sedan dygnsvila därefter.
  • Den tid som din 24-timmarsperiod börjar räknas från ska skrivas in i ditt schema, så att du själv vet hur ditt schema läggs upp. Det ska vara samma tidpunkt under hela schemaperioden. Däremot behöver det inte vara samma tidpunkt som dina kollegor.
  • Om du inte har fått din dygnsvila, till exempel på grund av övertid eller beredskap, ska du få kompenserande vila i samband med din nästa dygnsvila. Du ska inte få löneavdrag om den kompenserande vilan behöver förläggas under din ordinarie arbetstid.
  • Det går inte längre att teckna lokala avtal om dygnsvila. Sådana avtal, både befintliga och nya, är ogiltiga från att de nya reglerna började gälla.

Vilka undantag går att göra?

Det finns fortfarande några fall där arbetsgivaren kan göra undantag från reglerna om dygnsvila:

  • Verksamheter som blandar arbete och jour kan göra vissa undantag efter MBL-förhandling.
  • När alla andra möjligheter är uttömda kan den högsta chefen hos arbetsgivaren ansöka om dispens hos arbetstidsnämnden.

Vad gäller för andra avtalsområden?

För övriga avtalsområden gäller än så länge de regler om dygnsvila som står i kollektivavtalen i dag. Det pågår förhandlingar om dygnsvila på fler avtalsområden. Titta i ditt kollektivavtal för att ta reda på vilka undantag som är möjliga i dag.

Om du inte har kollektivavtal gäller de regler om dygnsvila som står i arbetstidslagen.

Hitta ditt kollektivavtal

Frågor och svar om de nya reglerna

Är du förtroendevald och vill veta mer om de nya reglerna i avtalsområdet? Logga in för att läsa mer om detta bland våra Frågor och svar.

Nya regler om dygnsvila (logga in)

Sveriges Kommuner och Regioner samlar fördjupande frågor och svar på sin webbplats, som också är avstämda med berörda fackförbund.

Frågor och svar om dygnsvila (skr.se)

Har du frågor? Kontakta oss!

Kontakta gärna Vision om du har frågor om dygnsvila och vad som gäller för dig.

Kontakta Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss