Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Omställningsavtal för SKR och Sobona

Jobbar du inom kommun eller region och vill stärka din ställning på arbetsmarknaden? Då kan det kommande avtalet innehålla en väg framåt! 

Innehållet i KOM-KR 

Omställningsavtalet KOM-KR (Kompetens- och omställningsavtal) träder i kraft den 1 oktober 2022 och gäller alla medlemmar i OFR-förbunden (däribland Vision) i kommuner och regioner. 

Avtalet omfattar tre delar:  

  1. Möjligheter till egen vald kompetensutveckling under pågående anställning för att stärka ställningen på arbetsmarknaden. 
  2. Resurser för arbetsgivare att, i samverkan med de fackliga organisationerna, satsa på förebyggande insatser som både stöttar arbetsgivarens kompetensförsörjningsbehov och arbetstagarens ställning på arbetsmarknaden.
  3. Stöd till arbetstagare som sägs upp eller slutar genom en överenskommelse, på grund av arbetsbrist eller ohälsa. 

För vem gäller avtalet? 

Avtalet gäller för dig som arbetar inom kommun och region eller en verksamhet kopplad till arbetsgivarorganisationen Sobona - till exempel ett kommunalt bolag. Förutom tillsvidareanställda så är en viktig förändring att betydligt mer stöd och insatser gäller även för tidsbegränsat anställda. Även där gäller att du ska ha, eller vara på väg att lämna, en anställning inom sektorn och ha jobbat minst tolv månader (för anställda i skolan två terminer) under de senaste två åren. För samtliga utbildningar och andra insatser gäller att de på ett eller annat sätt ska stärka individens ställning på arbetsmarknaden. 

Omställningsstudiestödet 

Stödet för individer som vill utveckla sin kompetens är det verkligt nya i avtalet. Grunden för detta är ett omställningsstudiestöd som kan ges till den som är anställd och tjänstledig för studier, eller just lämnat en anställning på grund av arbetsbrist eller ohälsa. Parterna är då överens om att ”toppa upp” lönen till uppemot åttio procent i längst ett år, beroende på vilken lön man har. För den som fortsätter utbilda sig efter omställningsstudiestödet är det möjligt att få komplettera vanliga studiemedel med förlängt studiestöd. Det finns också möjlighet för de som under anställningen vill gå en kortare kurs att få ersättning för lönebortfall, men då utan att CSN är inblandat. 

Stöd om du blir av med jobbet 

Precis som idag finns möjligheter till vissa ersättningar och aktiva omställningsinsatser med utbildning, validering med mera för den vars anställning avslutas på grund av arbetsbrist eller ohälsa. För den som slutar på grund av ohälsa finns också möjlighet till förstärkt stöd med bland annat generösare tidsramar och stöd i kontakter med myndigheter. Detta stöd ges av omställningsfonden och tillsammans med rådgivare gör individen, och följer upp, individuella planer. 

Mer info 

Mer information om avtalen och hur du går tillväga kommer att publiceras under hösten, håll även utkik på OFR och CSN.

FAQ om omställningsavtalet och omställningsstudiestödet (ofr.se)

Kompetensutveckling och omställning
 
Källa: OFR 

Nyheter

Till arkivet

Gör skillnad på jobbet med Engagemangskiosken

Rätt lön för dig

Rätt lön för dig

Lön, Lunch

Hur hänger förutsättningar, utveckling och lön ihop? Bjud in till en lunch och snacka med dina kollegor.

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar