Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Två förtroendevalda har ett digitalt möte.

Val av avtalsgrupp

Avtalsgruppen inom avtalsområdena HÖK (SKR) och Sobona/HÖK består av 14 ledamöter – två per centerområde. Valen av ledamöter hanteras genom digitala val.

Nominera till ny avtalsgrupp

Nu är det dags att utse en ny avtalsgrupp inom avtalsområde HÖK (SKR) och Sobona/HÖK. Du kan nominera till och med 24 maj. Nomineringar och eventuella frågor skickas till cvu@vision.se

Alla förtroendevalda som ingår i en avdelnings-/klubbstyrelse har fått information om nomineringsprocessen via mejl.

Vad är en avtalsgrupp?

Avtalsgrupper utses för Visions avtals- eller branschområden. Grupperna är rådgivande till styrelsen och lägger förslag till yrkande, följer förhandlings­arbetet och lägger slutligt förslag till avtal på respektive område.

Avtalsgrupperna ansvarar också för information och återkoppling till forum för respektive område. Gruppen kompletteras med en representant från förbunds­styrelsen, som också fungerar som ordförande.

Så går valet av avtalsgrupp till

Alla avdelningar och klubbar inom avtalsområdet kommun och region har möjlighet att ta ställning till Visions centrala valutskotts förslag till avtalsgrupp. Utgångspunkten är att varje avdelning och klubb har varsin röst. Klubbar och avdelningar med fler än 351 medlemmar får ytterligare röster utifrån den mandat­fördelning de har för ombud till Visions kongress.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss