Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Högskolor – kollektivavtal med Arbetsgivaralliansen

Vision har kollektivavtal för dig som är anställd på en högskola som är ansluten till Arbetsgivaralliansen.

Avtalet för högskolor inom Arbetsgivaralliansen träffas av ett förhandlingsråd som består av Vision och fackförbundet ST. ST är avtals­förhandlande part och sluter avtal även för Vision.

Villkor i avtalet för högskolor

Här är några av de villkor som finns i Visions kollektivavtal med Arbetsgivaralliansen. Särskilda villkor gäller i vissa fall, så läs i avtalstexten för att få reda på vilka villkor som gäller för dig.

Lön

Avtalet ger dig rätt till ett lönesamtal med din chef, där ni pratar om din arbetsinsats i förhållande till de lönekriterier ni bestämt på arbetsplatsen.

Särskilda ersättningar (övertid, obekväm arbetstid och restid) betalas ut som en andel av månadslönen i stället för genom ett fast krontal.

Lönesamtal 

Veckoarbetstid och förtroendearbetstid

Den ordinarie arbetstiden för en heltidsanställd är 40 timmar i genomsnitt per helgfri vecka. Du kan komma överens med din arbetsgivare om förtroendearbetstid, vilket ger dig möjlighet att påverka din arbetstid i större utsträckning.

Arbetstid

Extra semesterdagar

Du har rätt till 28 semesterdagar enligt avtalet. När du fyller 30 år har du rätt till 31 semesterdagar och när du fyller 40 ökar de till 35 semesterdagar.

Semester

Föräldralön

Om du är föräldraledig får du föräldrapenningtillägg, eller föräldralön som det också kallas. Det innebär att arbetsgivaren fyller ut en del av glappet mellan din vanliga lön och föräldra­penningen du får vid föräldraledighet. Föräldralön får du om du har varit anställd hos arbetsgivaren minst ett år i följd.

Föräldralönen är 10 procent av månadslönen under högst 360 dagar upp till högsta sjukpenning­grundande inkomst (SGI). På lönedelar som överstiger högsta SGI är föräldralönen 90 procent av månadslönen i upp till 300 dagar.

Föräldrapenning

Dina kollektivavtal – avtalslista

Här hittar du Visions avtal med Arbetsgivaralliansen som gäller för högskolor.

Bransch- och löneavtal: Högskolor

Arbetsgivaralliansen, Högskola
Bransch- och löneavtalet handlar om din lön och dina anställningsvillkor, till exempel semester, arbetstid, ledighet, föräldraledighet, sjuklön och uppsägning.

Förhandlingsordning: Arbetsgivaralliansen

Arbetsgivaralliansen, Ideella organisationer, Trossamfund och ekumeniska organisationer, Folkhögskola, Skola och utbildning, Vård och omsorg, Högskola
Förhandlingsprotokoll för reviderad förhandlingsordning. Gäller även Trias avtalsområde.

Förhandlingsprotokoll: Högskolor

Arbetsgivaralliansen, Högskola
Protokoll från avtalsförhandlingar för branschen högskola inom Arbetsgivaralliansen.

Samverkansavtal: Arbetsgivaralliansen

Arbetsgivaralliansen, Ideella organisationer, Trossamfund och ekumeniska organisationer, Folkhögskola, Skola och utbildning, Vård och omsorg, Högskola
Avtal om samverkan på arbetsplatsen, arbetsmiljö, inflytande, arbetsplatsträffar, jämställdhet med mer.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss