Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Två chattbubblor vid en dator. Illustration.

Rutin för hänvisning under semesterperioder

Inför semestern behöver er avdelning eller klubb fördela lokala kontaktpersoner för semesterperioden och kommunicera det till medlemmar och arbetsgivare. Det är styrelsen som ska göra detta och vid behov även ombud. Här finns Visions rutiner för hur ni hänvisar till lokala kontaktpersoner.

Gör ett bemanningsschema

Inventera hur era respektive semester­perioder ser ut och fördela så gott det går utifrån detta. Vi rekommenderar att ni tydliggör hur medlemmar ska ta kontakt med er under sommar­månaderna och semester­perioder via de kanaler ni använder i avdelningen eller klubben.

Så hänvisar ni till rätt kontaktperson

Ni kan hänvisa till rätt kontaktperson via er avdelningssida eller klubbsida på Visions webbplats, personliga autosvar, eventuell uppdragstelefon eller nyhetsbrev.

Det är extra viktigt att det finns hänvisningar i autosvar från avdelningens eller klubbens förtroendevalda­mejl (FV-mejl) och det uppdrags­telefonnummer som finns angivit i Carma, eftersom dessa kontakt­uppgifter också visas i Vision-appen.

FV-mejlen – din uppdragsmejl som förtroendevald

Vill ni skapa en egen sida på Visions webb för att kunna sprida information? Ta kontakt med det center ni tillhör i god tid för att få veta hur ni gör det.

Visions center

Vilka uppgifter behöver framgå i hänvisningen?

  • Berörda datum eller veckor
  • Namn på aktuell kontaktperson för respektive datum eller vecka
  • Kontaktpersonens förtroendeuppdrag (till exempel ombud eller ordförande)
  • Kontaktuppgifter (till exempel FV-mejl eller telefon)
  • Vilka tider personen går att kontakta
  • Eventuellt kontaktuppgifter till Vision Direkt eller Chef Direkt

Ta hjälp av centret och Vision Direkt

Visions center har en ärende­hantering med uppdraget att ge coachning och stöd till förtroende­valda i ärenden och kontakter med arbetsgivare där lokala företrädare helt saknas.

Som förtroendevald har du även en egen telefon­linje hos Vision Direkt som du kan kontakta för snabb rådgivning. Ange då knappval 2 när du ringer.

Kontakta Vision

Medlemmar kan hänvisas till Vision Direkt

Medlemmar ska i första hand vända sig till er lokalt även under sommaren. Hänvisa därför inte medlemmar till centrets mejladress under sommaren eller semester­perioder.

Vid frågor av allmän karaktär kan medlemmar vända sig till Vision Direkt eller Chef Direkt. Men de som har specifika frågor utifrån sin arbetsgivare får bäst stöd och svar från er lokalt.

Förbered även arbetsgivaren

Kommunicera även med arbetsgivaren på vilket sätt de kan nå er och när ni kan förhandla och inte under sommaren. Exempelvis kan ni skicka ett mejl till personal­funktionen med information om er bemanning under sommaren. På så sätt kan ni gemensamt planera så att ärenden i så stor utsträckning som möjligt kommer under perioder som passar er lokalt.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss