Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

  • Illustration. Förtroendevaldas dag.

Material inför Förtroendevaldas dag

Den 31 maj uppmärksammar vi det vi kallar Förtroendevaldas dag! Ett tillfälle att tacka och hylla alla som har ett förtroendeuppdrag i Vision. Det kan vara styrelsemedlemmar, kassören, skyddsombudet eller någon annan med ett uppdrag.

Syftet är att skapa stolthet för uppdraget och samtidigt skapa ett intresse för vad det innebär att vara förtroendevald.

Uppmärksamma andra förtroendevalda

Du som är ordförande får gärna passa på att bjuda in ombuden i din avdelning eller klubb till en fika eller likande där ni firar tillsammans.

Via länken här kan du spara ner en bild att använda i din inbjudan eller mejl.

Förtroendevaldas dag (png)

Engagera fler att bli ombud

Att ha en god närvaro på arbetsplatserna är en av Visions grundstenar. Därför vill vi gärna att ännu fler av våra medlemmar tar steget och testar på rollen som förtroendevald. Passa gärna på att prata om vad det innebär att vara förtroendevald i anslutning till Förtroendevaldas dag. Hör efter om det finns ett intresse att lära sig mer eller till och med testa.

Så blir du Vision-ombud

Framför allt ska vi nu rikta ett tack, till oss själva och till alla eldsjälar som gör oss till Vision!

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss