Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

  • Chef och medarbetare samtalar över varsin kaffekopp.

Du har rätt till en rehabiliteringsplan

Din arbetsgivare har skyldighet att ta fram en plan för återgång i arbete – en rehabiliteringsplan – om du som medarbetare förväntas vara borta från arbetet på grund av sjukdom en längre tid.

Syftet med en rehabiliteringsplan är att det ska bli enklare och gå snabbare för den som är sjukskriven att komma tillbaka till jobbet. Därför är det viktigt att arbetsgivaren upprättar planen i samråd med den som är sjukskriven, i den utsträckning det är möjligt.

Som arbetstagare har du en skyldighet att aktivt medverka i din rehabilitering.

Rehabiliteringsplan krävs vid mer än 60 dagars sjukskrivning

Din arbetsgivare ska ta fram en plan för återgång i arbete om du antas vara sjukskriven i mer än 60 dagar. Då ska rehabiliteringsplanen upprättas senast dag 30 i sjukperioden.

Om det kan antas att du kan återgå helt i arbete inom 60 dagar behöver en rehabiliteringsplan inte tas fram. Då räcker det att arbetsgivaren dokumenterar detta på lämpligt sätt. Om det senare visar sig att du trots allt inte kan återgå inom 60 dagar ska en rehabiliteringsplan arbetas fram direkt.

Arbetsgivaren ska sedan kontinuerligt följa upp och anpassa rehabiliteringsplanen.

Undantag: Då behövs ingen plan för återgång i arbete

Det finns några undantagsfall där en fullständig rehabiliteringsplan inte behöver tas fram.

  • Om det är uppenbart att det för tillfället inte är möjligt för dig att återgå i arbete, inte ens med rehabiliterande åtgärder. Det kan till exempel handla om att du väntar på medicinsk utredning eller behandling. Då räcker det att dokumentera skälen till detta i planen. Om det senare visar sig att du kan återgå i arbete ska en rehabiliteringsplan upprättas så snart som möjligt.
  • Om det är uppenbart att du kan återgå helt i arbete utan några särskilda insatser. Då räcker det att dokumentera skälen till detta i planen. Om det senare visar sig att du trots allt inte kan återgå i arbete utan insatser ska en mer utförlig plan tas fram.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss