Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

  • Kvinna sitter på filt i gräset med en bok i knät.

Semester – regler och rättigheter

De grundläggande reglerna för semester finns i semesterlagen. Kollektivavtalet som gäller på din arbetsplats kan innehålla andra regler om semester som gäller i stället för lagen.

Semesterdagar – så fungerar det

Du har rätt till 25 dagars semester per år enligt semesterlagen, men kollektivavtalet kan ge rätt till ännu fler semesterdagar. Oavsett om du arbetar heltid eller deltid har du rätt till det antal semesterdagar som gäller enligt semesterlagen och kollektivavtalet.

Semesterdagar

Titta i ditt kollektivavtal för att ta reda på vilka regler som gäller för semester på din arbetsplats.

Hitta ditt kollektivavtal

Vanliga frågor och svar om semester

Din rätt till semester styrs av semesterlagen och av kollektivavtal. Här hittar du hur rättighet till semester ser ut allmänt, men annat kan gälla enligt ditt kollektivavtal.

Kan jag bestämma när jag vill ha semester?

Du kan inte själv bestämma exakt när du ska ta semester. Arbetsgivaren avgör när du får din semester. Men arbetsgivaren är skyldig att i god tid ge dig möjlighet att tala om när du vill ha semester.

Du har rätt till fyra veckors sammanhängande semester under sommaren, vilket arbetsgivaren ska ta hänsyn till.

Kan arbetsgivaren avbryta min semester?

Du kan bli skyldig att avbryta din semester och återgå i arbete. Men då måste det finnas starka skäl till det, till exempel att nästan alla på arbetsplatsen blir sjuka.

Vad händer om jag blir sjuk på semestern?

Blir du sjuk under din semester kan du avbryta den och ta ut semesterdagarna senare i stället.

Sjuk på semestern

Har jag rätt till semester vid sjukskrivning?

När du är sjukskriven tjänar du in semester under 180 dagar.

Om du blir sjukskriven

Har jag rätt till semester vid föräldraledighet?

När du är föräldraledig tjänar du in semester under 120 dagar, eller 180 dagar om du är ensamstående förälder.

Föräldraledig

Kan jag ta semester under min uppsägningstid?

Om du har blivit uppsagd eller sagt upp dig själv får din arbetsgivare inte lägga ut semester under uppsägningstiden utan ditt godkännande. Undantaget är om uppsägningstiden är längre än sex månader. Då har arbetsgivaren rätt att lägga ut semester under uppsägningstiden.

Om du har blivit uppsagd på grund av arbetsbrist kan du upphäva semestern ifall den var bestämd redan innan du fick uppsägningsbeskedet.

Uppsägning

Får jag semester som nyanställd?

Även du som är nyanställd innan en sommarperiod har rätt till fyra veckors sammanhängande ledighet på sommaren. Men reglerna för din semester varierar mellan olika kollektivavtal.

I vissa kollektivavtal får du en "pott" semesterdagar när du påbörjar anställningen. Den motsvarar det antal semesterdagar du beräknas tjäna in fram till årsskiftet. Då är du fri att ta ut de dagarna direkt under sommaren.

I andra kollektivavtal tjänar du först in ett antal semesterdagar under ett intjänandeår, och kan inte ta ut dem direkt. Därför kan du inte räkna med att få betald semester under sommaren om du precis har börjat din anställning. Du kan då välja att vara ledig utan ersättning eller diskutera möjlighet till förskottssemester med din arbetsgivare. Den semester du tjänar in kan du däremot ta ut nästkommande år, det så kallade semesteråret.

Fråga gärna din blivande arbetsgivare om vad som gäller för semester när du söker ett nytt jobb – särskilt om du redan har semesterplaner.

Vill du veta mer om vilka rättigheter och skyldigheter du har när det kommer till din semester?

Semesterlagen

Semesterväxling – att byta semestertillägg mot semesterdagar

Att semesterväxla betyder att du byter ditt semestertillägg mot fler lediga dagar. Det är en förmån som ofta förhandlas fram lokalt av facket.

Semesterväxling

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss