Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

Forskaren Kristina Palm berättar om de sju gränsdragningstyperna som hon och hennes forskningskollegor har identifierat. Filmen är framtagen av Suntarbetsliv.

Gränsdragningstest

Var drar du gränsen mellan arbete och fritid? Den nya digitala tekniken medför att gränsen blir allt mer otydlig. Tekniken och utvecklingen har gjort att många i praktiken kan jobba var som helst när som helst – det flexibla arbetslivet. Men hur påverkar det vårt sätt att arbeta?

Vi är alla olika och har olika preferenser för vad vi behöver för att må bra, både i vårt arbetsliv och i vårt privatliv. Forskare har identifierat sju olika sätt som vi förhåller oss till att vi är digitalt nåbara dygnet runt. Gör vårt test för att se vilken typ just du är. Samtidigt bidrar du till forskningsstudien.

Gränsdragningstest

I slutet av testet kommer du att få svara på några bakgrundsfrågor om dig själv, exempelvis om ålder, kön och bransch. Genom att svara på frågorna i testet godkänner du att dina svar bidrar till denna forskningsstudie. Inga andra personuppgifter skickas med till studien.

Så hanterar Vision personuppgifter

Sju olika typer

Vem är du? Om du gör vårt gränsdragningstest ser du vilken av nedanstående typer som passar bäst in på dig. I filmen överst på sidan berättar forskaren Kristina Palm mer om varje typ.

  1. Tidssepareraren. Jobbar enligt arbetstiderna men det spelar ingen roll var. Det går lika bra oavsett om det är på kontoret, hemma eller kanske på ett café.
  2. Platssepareraren. Jobbar på arbetsplatsen, inte på andra ställen. Men tiden spelar ingen roll.
  3. Totalsepareraren. Skiljer helt på arbete och privatliv.
  4. Privatlivsintegreraren. Tillåter privatlivet att spilla över i arbetet men inte tvärtom.
  5. Arbetslivsintegreraren. Tillåter arbetet att spilla över i privatlivet men inte tvärtom.
  6. Totalintegreraren. Låter arbetsliv och privatliv flyta ihop utan gränser.
  7. Växlaren. Växlar mellan olika strategier. 

Lästips om gränsdragning

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss