Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

5 tips för att minska ditt IT-strul

Är IT-strul och dåligt anpassade system en del av din arbetsvardag? Så ska det inte behöva vara. Den digitala arbetsmiljön ska göra oss bättre på jobbet. Här kommer ett par tips om hur du kan gå tillväga för att minska ditt IT-strul.

1. Rapportera allt

Det är viktigt att din IT-support får reda på allt som inte fungerar som det ska - även om du själv hittar en lösning på problemet eller väntar ut systemet. Ofta loggar supporten allt som kommer in och de behöver få in informationen för att kunna få en överblick av vad som krånglar. Du är oftast inte ensam om de problem du upplever.

2. Kräv utbildning

Du har rätt till utbildning i de system du använder i ditt jobb. Kontinuerlig fortbildning krävs idag för att hålla sig uppdaterad. Du ska inte behöva gissa dig fram - det tar tid och skapar oro.

3. Prata med kollegorna

Hur upplever dina kollegor sin digitala arbetsmiljö? Har de andra problem eller är er upplevelse gemensam? Har de tips på lösningar på vanliga problem du stöter på? Dela med er!

4. Ta det vidare

Om det visar sig att du och dina kollegor upplever snarlika problem och den digitala arbetsmiljön inte fungerar som den ska bör ni ta detta vidare i organisationen. Prata i första hand med skyddsombudet på din arbetsplats som i sin tur kan ta initiativ till att genomföra Digi-ronden. Digi-ronden är ett digitalt verktyg som hjälper till att kartlägga och förbättra den digitala arbetsmiljön.

Digi-ronden

5. Var med och tyck till

Gör det tydligt för arbetsgivaren att ni vill vara med och påverka och tycka till vid upphandlingar av IT-system. Det är ni medarbetare som är experter på era behov och det är ni som kommer att använda slutprodukten. Systemen behöver alltså vara anpassade efter er.

Upphandling av IT-system: 10 goda råd

Nyheter

Så minskar du risken för kognitiv överbelastning vid distansarbete

Arbetsdagen börjar och du tar plats vid ditt köksbord som blivit din nya arbetsplats. Du går igenom mejlen under morgonens första digitala möte samtidigt som olika chattkanaler pockar frenetiskt på din uppmärksamhet. Det borras inne hos grannen och både katt och sambo rör sig i bakgrunden. Känner du igen dig? Du är inte ensam. Den kognitiva påfrestningen på hjärnan ökar när vi jobbar mer digitalt. Så här kan du göra för att minska störningar i hemmakontoret.  2021-04-28

Så skapar du en mer jämställd arbetsplats

Vision jobbar aktivt för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill skapa en arbetsplats där alla känner sig välkomna och inkluderande. Här är 5 tips för hur du kan vara med och bidra till en mer jämställd arbetsplats.  2021-03-08

Uppmärksamma trakasserier – extra viktigt vid distansarbete

Förebyggande insatser är avgörande för att motverka sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Utsattheten har inte minskat till följd av coronapandemin då många jobbar på distans, däremot har det blivit svårare att upptäcka. Så här kan du som chef agera.  2021-03-01

6 tips till motivation i hemmakontoret

Julen är över och de flesta har nu återvänt till jobbet efter en härlig ledighet. Men att börja jobba igen när hemmet är den nya arbetsplatsen är en speciell situation som lätt kan leda till brist på motivation. Så här kan du göra för att peppa dig själv inför jobbstarten i hemmakontoret!  2021-01-14

Till arkivet

Kan er arbetsmiljö förbättras?

Digital arbetsmiljö

Digital arbetsmiljö

Hållbart arbetsliv, Fika

Många är nöjda med sin digitala arbetsmiljö men många upplever den också som stressande. Bjud in till en fika och prata om hur den kan bli bättre.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar